15 Temmuz 2015 10:40

Polisleri çöp için uyarınca 'örgüt kurmak' ile suçlandı

Çevreye çöp döktükleri için uyarıda bulunduğu iki polis memurunun şikayeti üzerine Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yunus Eriş hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Örgüt kurma, yönetme veya üye olma-özel hayatın gizliliği' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yunus Eriş, çevreye uygunsuz çöp attıklarını tespit etiği Muhsin Çatık ve Osman Gökçe isimli polis memurlarının şikayeti üzerine Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma, özel hayatın gizliliği" suçlamalarına maruz kaldı. Polis oldukları bilmeden sadece çevreye çöp döktükleri için tespit edip, uyardığı kişilerin şikayeti doğrultusunda hakkında Başsavcılık tarafından soruşturma açılan Temizlik Müdürü Eriş, Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi. 

YÖNELTİLEN SORULAR ŞAŞIRTTI!

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Temizlik Müdürü'ne "Türkiye Cumhuriyeti kolluk kuvvetlerine karşı herhangi bir husumetiniz var mı?, PKK/KCK sizin için ne anlam ifade etmektedir?, Bina ve kişilere ait çöplerin fotoğrafını çektiniz mi? Bu çöplerin ve binaların resimlerini çekmekteki maksadınız nedir açıklayınız?" gibi soruların sorulması dikkat çekti.

Hakkında soruşturma başlatılıp, ifadesi alınmasına neden olayın Muhsin Çatık isimli şahsa ait çöplerin, caddeye uygunsuz şekilde atılmasından dolayı kendiyle irtibata geçmek ve uygunsuz çöp atmaması konusunda uyarıda bulunmak adına şahsa ait adresin tespitini yapmak olduğunu belirten Eriş, şunları söyledi: 
"Şahsın oturduğu adrese giderek çöpleri uygunsuz şekilde attığını ve hakkında cezai işlem yapacağımı söyledim. Şahıs ise, 'Kendine ait çöplerin bina görevlisi tarafından atıldığını' söyledi. Osman Gökçe adlı şahıs ile ilgili olay da bu şahsın adına düzenlenmiş ve uygunsuz şekilde yere atılmış evrakı Ziraat Bankası'nın arkasında buldum. Kendisini ikaz etmek ve adresini tespit etmek için telefonla aradım. Belirttiği adrese giderek ikazda bulundum ve herhangi bir cezai işlem uygulamadım." 

Sözkonusu polislerin şikayetçi olması üzerinde ise Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağırdığını dile getiren belirten Eriş, yaptığı ikazların Başsavcılıkça "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma-özel hayatın gizliliği" çerçevesinde değerlendirilmesine tepki gösterdi. 

Bir yıldır Siirt Belediyesi'nde Temizlik İşleri Müdürlüğü yaptığını belirten Eriş, daha temiz bir Siirt için çalıştığını ifade etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Davutoğlu ile paylaştıkları ilkeleri açıkladı

SONRAKİ HABER

Urla villalarına durdurma kararı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...