15 Temmuz 2015 10:26

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadın kurulunu kurdu

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kadınlar, kentte yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması amacıyla 13 kişiden oluşan Kadın Kurulu'nu kurdu.

Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan kadınlar, yaşadıkları sosyal, kültürel ve ekonomik sorunların çözümü ile ilgili çalışma yürütmek amacıyla Kadın Kurulu oluşturdu. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol Akay, Kadın Politikaları Daire Başkanı Mekiye Güzel, kadın belediye meclis üyeleri ile kadın çalışanlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Akyol Akay, demokratik, "Bizler burada bir çalışan ya da bir eş başkan olarak görünmüyoruz. Bizler kendimizi her zaman kadın çalışmalarının bir parçası olarak görmeliyiz. Nasıl ki bizler kadını özgürlüğü, cinsiyet özgürlüğü ya da eşit temsiliyet diyorsak bunu kendimize sorarak hayatımızın her yerinde olduğu gibi iş hayatımızda da gerçekleştirmeliyiz" dedi. 

Konuşma ve değerlendirmelerin ardından13 kişiden oluşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu yürütmesi belirlendi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Antep'teki oteller IŞİD'in barınağı haline geldi' iddiası

SONRAKİ HABER

Silvan'daki ev baskınlarında 17 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...