15 Temmuz 2015 10:17

'Antep'teki oteller IŞİD'in barınağı haline geldi' iddiası

IŞİD'in geçiş üssü haline gelen Antep'teki oteller, örgüte katılmak için kente gelenlerin barınağı haline geldi. Polisin de farkında olduğu bu duruma dair herhangi bir önlem alınmak yerine bu otellerde konaklayanların kaydı alınmakla yetiniliyor.

Paylaş

IŞİD'in önemli bir geçiş üssü haline gelen Antep'te ise, otellerin IŞİD'e katılmak için kente gelenlerle dolu olduğu iddia ediliyor.

Kentteki kimi ucuz otellerde konaklayan herkesin tüm kimlik bilgileri Emniyet ile paylaşılmasına rağmen, bu konuda herhangi bir adım atılmayarak, IŞİD'e katılmalarına göz yumuluyor.

Edinilen bilgilere göre, geldikleri kentte bu otellerde konaklayıp, birkaç gün süre boyunca Suriye'ye geçmek için gerekli bağlantıları sağlayan kişiler, daha sonra bunun için harekete geçerek Suriye'ye geçip IŞİD'e katılıyor.

Kentte son dönemde özelikle Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan uyruklu kişilere rastlanması da dikkat çekiyor.

Tacikistanlı Mukhammadjon Burkhonov ve Bakhodur Khodzhaev ile 16 yaşındaki Kırgızistanlı R. K.'nin da IŞİD'e katılmak üzere kente geldikleri belirtiliyor. 

Halen bulundukları otellerde konaklayan sözkonusu kişilerin önümüzdeki günlerde Karkamış-Cerablus ve Elbeyli-Çobanbey sınır hattını kullanarak, IŞİD alanlarına geçeceği iddia ediliyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da oruç tutmayan Alevi aileye demir çubukla saldırdılar

SONRAKİ HABER

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadın kurulunu kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...