15 Temmuz 2015 09:18

AKP'li başkanın 'ücretsiz sahil' vaadi 1 yıl sürmedi

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in seçim vaadi olarak başlattığı 'Ücretsiz Sahil' projesi, daha bir yılını doldurmadan plaja konulan şemsiye ve şezlongların çalınması nedeniyle sonlandırıldı. Duruma tepki gösteren yurttaşlar ise, belediyenin halka mesnetsiz ithamlarda bulunduğunu kaydederek, plajın ücretsiz olmasını istedi.

Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP'den aday olan Menderes Türel, seçim döneminde halka vaatte bulunup, kazanması sonrası hayata geçirdiği "Ücretsiz Sahil" projesini, üzerinden daha bir yıl geçmeden sonlandırdı.

Antalya'nın en geniş sahillerinden Konyaaltı Plajı, AKP'li Türel'in vaatleri kapsamında ücretsiz olarak halka açılmıştı. Ancak aradan yıl geçmeden "şezlong ve şemsiyeler kayboluyor" iddiası ile Büyükşehir Belediyesi projeyi sonlandırılarak, plajı 3 yıllığına özel bir şirkete devretti.

Sahilin tekrar ücretli hale getirilmesine tepki gösteren yurttaşlar ise belediyenin "şezlong ve şemsiyeler kayboluyor" gerekçesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, sahilin yeniden ranta açıldığını kaydetti.

'HALKI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR' 

Belediyenin plajı ücretlendirmesine tepki gösteren Özge Kıraç isimli yurttaş, uygulamanın gelir düzeyi düşük insanları etkileyeceğini ve Antalya'da yaşayan birçok insanı zor durumda bırakabileceğini söyledi. Kıraç, AKP'li Belediye Başkanı Menderes Türel'in halkı kandırmaya çalıştığını söyledi. 

Konyaaltı Plajı'na yüzmeye gelen ve şezlongların ücretlendirildiğini gördüğünde şaşırdığını belirten Mürüvvet Yavaş isimli yurttaş da, belediyenin söz konusu gerekçe ile yurttaşlara mesnetsiz ithamda bulunduğunu dile getirdi. Yetkililerden bir an önce bu durumu düzeltmelerini isteyen Yavaş, "Antalya'da yaşayan halk, tatil şehrinde yaşamasına rağmen hiçbir zaman tatil yapamamaktadır. Şehir merkezinde olduğu için yoğun olarak Konyaaltı Plajı iş çıkışları tercih edilmektedir. Ücretli plaj uygulaması en çok düşük gelirli kişileri etkileyecektir buda ayrımcılığı gösterir" ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ PLAJDAN HALK RAHATSIZ OLUYORMUŞ! 

Plaj ihalesini kazanan özel şirket yetkilisi Umut Tekeş ise, "Ücretsiz Plaj" uygulamasından halkın rahatsız olduğunu ileri sürdü.

Fiyatlandırma listelerinde şezlong ve şemsiyelerin kirasının 7.5 TL olacağını da söyleyen Tekeş, şezlong ve şemsiye olmayan plajlarda ise kiralama usulü ile hizmet vereceklerini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CERN'de Higgs Bozonu'ndan sonra yeni buluş: Pentakuark

SONRAKİ HABER

Bahçeli, koalisyona neden hayır dediğini anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...