15 Temmuz 2015 00:09

Patronun saldırısına uğrayan SeraPool işçisi evrensel’e yazdı

Paylaş

Gül ÇOBAN
Pendik/İstanbul

Merhaba. Ben Pendik’te 2 çocuk annesiyim ve aynı zamanda Pendik Kadın Dayanışma Derneğinin başkanıyım. Son 15 gün içinde yaşadığım sorunları anlatmak istiyorum.
Çalışmak için başvurmuş olduğum SeraPool fabrikasında 3 Temmuz’da ise başladım. Ben işe girdiğimde SeraPool işçileri 22 gündür direnişteydi. Çalıştığım ilk günden itibaren arkadaşların neden direnişe çıktıklarını daha iyi anladım. Çalışma koşullarının zor olduğu işyerinde içeride çalışan az sayıdaki işçiler yeni gelen elemana çok farklı davranıyorlar. İş ile ilgili sorduğum sorulara bile sert yanıt veriyorlar. Benimle konuşmuyorlar bile. Ordan alıp başka bölümlere veriyorlar.
Çalıştığımın üçüncü gününde sanki içerideki işçiler kendi aralarında sözleşmiş gibi benim üzerimden tartışma yürüttüler ve o gün beni işten attırdılar. Personel müdürü beni yanına çağırarak işime son verildiğini söyledi. Ben de o zaman 3 günlük çalıştığım günün parasını istediğim de yarın bankaya yatar oradan çekersin dedi. Ertesi gün gittiğimde yatmamıştı. İşyerini aradım tamam yarın yatar dediler. Ertesi yine yatmamış tekrar aradım 15 dakika sonra yatar dediler ama yine yatmamıştı. Ben de Temmuzun 13’ünde pazartesi günü fabrikaya gidip konuşmak istedim. Danışmadaki güvenlik beni içeri almadı. Cevap yine aynıydı: 15 gün sonra yatıracağız.
Bunun üzerine içerdeki evraklarımı istedim ama onu da vermek istemediler. Ben de içeri girip yüz yüze görüşmek istedim. Fabrikanın girişine doğru ilerleyince SeraPool’un patronuyla merdivende karşılaştık. Bana hakaret ederek boğazımı sıktı ve merdivenden itekledi. O sırada patron yandaşları olan dokuz on kadar erkek kolumdan tutup beni dışarı atmak istediler. Fabrikada bekleyen sivil polisler görmelerine rağmen hiçbir müdahalede bulunmadı. Polisler benim haksız olduğumu söyleyerek patronu savundular.
Benim hırpalandığımı gören direnişteki arkadaşlar müdahale etmek istedi ama onları içeri sokmadılar. Sloganlarla destek vermeleri oradaki kalabalığın içinde beni daha da güçlü kıldı. Sonra polis ekipleri geldi karakola ifade vermeye giderken çocuklarımın beni polis aracının içinde görmeleri ve bakışları beni çok yaraladı. Benim ifademden sonra patron ifade vermiş o da ifadesinde onun beni değil benim onu darbettiğimi söylemiş. Dünya piyasasında önemli yeri olan SeraPool fabrikası benim 3 günlük paramı vermekten aciz sanki.
Ama buradaki mesele veremediğinden değil çünkü patron zihniyeti bu. İstemezsen asla vermez istediğin halde bile vermiyorsa istemezsen hiç vermez. Ben 3 günlük SeraPool çalışmamda şunu gördüm ki SeraPool işçileri bu kölece çalışma koşullarının değişmesi için mücadele vermekle sonuna kadar çok haklı. Ben de SeraPool direnişçisiyim artık. Bana 3 günde neler yapan patron 17 yıldır çalışan işçilere neler yapmamış ki? Ama artık eskisi gibi olmayacak.
Ben de SeraPool işçileri gibi SeraPool fabrikasının kaderini değiştireceğiz bundan sonra yeter ki bize biraz destek verin yeter. Son  olarak diğer fabrikalarda direnen bütün işçilere selam gönderiyorum. Mücadeleniz mücadelemiz diyorum. Dünya yerinden oynar işçiler-kadınlar birlik olsa.

SeraPool'da kadın işçiye uygulanan şiddet protesto edildi

ÖNCEKİ HABER

Patron diktatörlüğü

SONRAKİ HABER

Kenanoğlu, 'Alevi misin? Hepiniz teröristsiniz' diyen doktoru Sağlık Bakanı'na sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...