15 Temmuz 2015 05:57

HDP - AKP görüşmesinde yer alacak isimler belli oldu

AKP'nin bugün HDP ile koalisyon arayışları kapsamında yapacağı görüşmede yer alacak isimler beli oldu. Buna göre Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki AKP heyetinde, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Mehdi Eker, Zehra Taşkesenoğlu, Adnan Boynukara gibi isimler yer alacak.

Paylaş

AKP'nin bugün koalisyon görüşmeleri kapsamında HDP ile yapacağı görüşme heyetinde yer alacak isimler beli oldu. Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki AKP heyetinde Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Mehdi Eker, Adnan Boynukara, Zehra Taşkesenoğlu gibi isimler yer alacak. HDP heyetinde ise HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Grup İdare Amiri Sırrı Süreya Önder yer alıyor.

AKP, kısa süre önce aralarında Beşir Atalay'ın da bulunduğu bir heyetle, HDP görüşmesi öncesinde özellikle çözüm sürecinde AKP'nin tutumuna ilişkin çalışma yapmıştı. Bugünkü görüşmenin en önemli gündemlerinden birinin çözüm süreci ve İmralı'daki tecrit olması bekleniyor.

HDP'de, görüşme öncesinde koalisyona bakışını yansıtan, demokrasi, barış ve adalet gibi 3 temel başlık altında 15 maddeden oluşan bir dosya hazırladı. Görüşme sonrası HDP eş başkanlarının basın açıklaması yapması bekleniyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyadin'de yaralanıp tutuklanan Cenap İlboğa tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Barcelona'nın tüm başkan adayları Arda'ya 'evet' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa