15 Temmuz 2015 03:54

Ali İsmail'in üniversite duvarından silinen portresinin yerine yazı yazıldı

Gezi direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın, doğum gününde Anadolu Üniversitesi duvarına yapılan portresi silindi.

Paylaş

Eskişehir’de 2 Haziran 2013'te Gezi Parkı protestoları sırasında polisin ve sivillerin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan, 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın, doğum gününde üniversite kampüsündeki duvara yapılan portresi silindi. Duruma tepki gösteren öğrenciler silinen portrenin yerine yazı yazdı.

Anadolu Üniversitesi’nde Kolektif üyesi bir grup öğrenci, Ali İsmail Korkmaz’ın doğum günü olan 18 Mart’ta, Yunus Emre Kampüsü’ndeki alışveriş mağazalarının olduğu binanın duvarına Korkmaz’ın portresini yapmıştı. Portrenin olduğu duvar, geçtiğimiz günlerde boyandı ve portre silindi. Portre daha önce de iki kez silinmişti.

Ali İsmail Korkmaz’ın portresinin silindiği yere öğrenciler tarafından, "Duyduk ki Saraydan emir alıp silmişin, biz de Ali'den emir aldık tekrar çizeceğiz"’ yazısı yazıldı. Öğrenciler, portreyi yeniden yapacaklarını duyurdu. (CİHAN)

Ali İsmail Korkmaz'ın doğum gününde, adının yaşatıldığı vakıf açıldı

ÖNCEKİ HABER

Bolu'da otobüs kazası: 7 ölü, 40 yaralı

SONRAKİ HABER

Fırındaki asansör boşluğa sıkışan işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...