15 Temmuz 2015 00:39

Eşini öldüren kadının avukatı: Ölüm korkusu ve şiddet altında yaşadı

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Kendisini fuhşa zorlayan eşi Hasan Karabulut’u öldürdükten sonra “Hep kadınlar ölmesin, biraz da erkekler ölsün” sözleriyle Türkiye gündemine oturan Çilem Karabulut’un ailesi evliliklerinin ilk gününden itibaren kızlarının şiddet gördüğünü ve baskı altında olduğunu söyledi. Ailenin avukatı İsa Ayanoğlu da sürekli şiddet gören ve  ölüm korkusu yaşayan Çilem Karabulut’un, kapalı bir yerde  kendisine şiddet uygulayan kişinin yeniden şiddetine maruz kalması sonucu öldürme olayını gerçekleştirdiğini söyledi. Ayanoğlu, Karabulut’a meşru müdafaa hükümlerinin uygulanmasını istedi.

‘TEHDİT EDİYORDU’
Kızının Hasan Karabulut ile kendi isteğiyle evlendiğini ancak 3 yıldır defalarca ayrılıp barıştığını dile getiren anne Doğan, “Çilem evlendikten sonra 8 ay Hasan’ın cezaevinden çıkmasını bekledi. İlk yıllar ‘Cezaevinden yeni çıktı, stresli’ diyerek uyguladığı şiddete katlandı” dedi. Hasan Karabulut’un çek senet işleri, uyuşturucu satıcılığı gibi bir çok suçtan kaydı  bulunduğunu anlatan anne Doğan, Hasan Karabulut hakkında kızının onlarca şikayeti ve alınmış tedbir kararları olduğunu da söyledi. Doğan, Hasan Karabulut’un Çilem Karabulut’u kardeşini öldürmekle tehdit ettiğini bu nedenle Çilem’in kardeşi için koruma tedbiri çıkarmaya çalıştığını da anlattı. Hasan Karabulut’un Çilem’i  sürekli tehdit ettiğini söyleyen Doğan, “Kocası benden para istemesi için tehdit ediyordu.Aradığında telefondan sesini duyuyordum.  Ben de huzuru bozulmasın diye veriyordum” dedi. Hasan Karabulut’un olay günü eve gelerek Çilem Karabulut’tan valiz hazırlamasını istediğini anlatan anne Doğan, “Kızıma dekolte elbiseler almış.  ‘Çocuk ablamda kalacak. Biz Antalya’ya gideceğiz. Bana para kazandıracaksın. Kardeşlerini de tatile diye çağıracaksın. Annene söylersen kardeşini ve babanı öldürürüm’ demiş. O sırada tartışmışlar. Zaten elinde kızımın saçları çıktı. Kızım yastığın altındaki silahla bir anda üzerine ateş etmiş” dedi. Baba Yusuf Doğan ise emniyet tarafından takip edildiğini bilen Hasan Karabulut’un Antalya’ya kaçmaya karar verdiğini söyledi. Çiftin bir buçuk yaşındaki kızlarının geceleri uyuyamadığını ifade eden baba Doğan, çocuğun annesine kavuşması için kızının tahliye edilmesini istedi.

MEŞRU MÜDAFAA HÜKÜMLERİ UYGULANMALI
Avukat İsa Ayanoğlu da müvekkilinin canını korumak için Hasan Karabulut’un saldırısıyla orantılı bir şekilde cevap verdiğini belirtti. Müvekkiline meşru müdafaa hükümlerinin uygulanarak ceza verilmemesi gerektiğini söyleyen Ayanoğlu, Hasan Karabulut’un olay günü Çilem Karabulut’u kendisiyle birlikte odaya kilitlediğini söyledi. Bir kişinin  canına yöneltilen bir saldırıyı aynı oranda bertaraf etmesi durumunda meşru müdafaa hükümlerinin  uygulandığını dile getiren Ayanoğlu,  bu durumun kadına yönelik şiddet içeren durumlarda daha geniş ele alınması gerektiğini söyledi.
Çilem Karabulut’un “O sesini yükselttiğinde ölüm korkusu yaşıyorum” dediğini aktaran Ayanoğlu, Çilem Karabulut’un sürekli kendisine şiddet uygulayan Hasan Karabulut tarafından bir odaya kapatılması ve burada yeniden şiddet uygulaması sonucu öldürme olayını gerçekleştirdiğini kaydetti. Uzun zamana yayılan ve mahkemelere de yansıyan bu şiddetin kadın lehine geniş değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Ayanoğlu, “Kadının başka bir alternatifi olup olmadığını iyi değerlendirmek gerekir. Daha önce kaçtığında gidip tehditle, şiddetle geri getirmiş. Koruma kararları bile çare olmamış. Bunların göz önünde bulundurulması gerekir “ dedi.

Adana'da Emine Yıldırım isimli kadın, 'Bana eziyet ediyordu' dediği eşini tüfekle öldürdü

ÖNCEKİ HABER

Renault işçisi sendikalaşma yolunda

SONRAKİ HABER

Bolu'da otobüs kazası: 7 ölü, 40 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...