14 Temmuz 2015 14:45

Birleşik Metal-İş’ten kucaklaşma çağrısı

Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, Renault’da yaşanan gelişmelerle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, işçileri birlik ve beraberliklerini bozmadan hareket etmeye ve sendikalarıyla kucaklaşmaya çağırdı. Sendikalarının, iş kolunda kurullarını seçen ve işleten tek sendika olduğunu söyleyen Göktaş, Renault işçilerine Birleşik Metal-İş’te örgütlenmeleri halinde kendi şubelerini kurma ve merkez yönetiminde temsiliyet dahil her kanalın açık olacağını söyledi. 

Metal direnişinin ardından pek çok fabrikada işçilerin parçalandığını ve bunu fırsat bilen patronların saldırılarını artırarak işçileri yeniden Türk Metal’e yönlendirdiğini anlatan Göktaş, Türk Metal’in işçiler tarafından tarihin çöplüğüne atıldığını dile getirdi. Çelik-İş’in de Türk Metal’le paralel bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Göktaş, “Renault işçileri ise farklı bir noktada duruyor. İşçilere tavsiyem bu birlik beraberliklerini, örgütlülüklerini bozmadan örgütlenmeye karar vermeleridir” dedi. 

BAĞIMSIZ BİR SENDİKADIR

Birleşik Metal-İş’in hiçbir siyasal yapılanmayla, örgütle bağının olmadığını, devletten ve sermayeden de bağımsız bir sendika olduğunu vurgulayan Göktaş, “Bu bağımsızlığımız çerçevesinde tek bağımlı olduğumuz yer işçi sınıfının mücadelesidir. Sendikamız işçi sınıfının ekonomik ve demokratik haklarının geliştirilmesi için mücadeleyi önüne koymuş bir örgüttür. Bizimle buluşan, bizi tercih eden metal işçisinin şartlarını iyileştirmek için elimizden gelen mücadeleyi yapacağımızdan da herkes emin olsun” diye konuştu. Göktaş, 2010 ve 2014 sözleşmelerinde türlü baskıya karşın fiili mücadeleyi sürdürerek MESS grup sözleşmesinin üzerinde haklar elde ettiklerini söyledi. 

Söz ve karar hakkının tabanda olduğunu dile getiren Göktaş, şöyle devam etti: “Birleşik Metal-İş kurullarını seçen, kurullar demokrasisini işleten tek örgüttür. Renault işçisi bugün Birleşik Metal-İş’i tercih ettiğinde hem kendi şubesini ve şube yönetimini belirlemekte özgür olacak hem de merkezi düzeyde kendi temsiliyet kanalları, bütün metal işçilerine açık olduğu gibi, onlara da açılacaktır.” Renault işvereninin imzaladığı çerçeve sözleşmesinde işçilerin sendikal tercihlerine saygı göstereceğinin yazdığını dile getiren Göktaş, bu imzanın gerektirdiği şekilde davranılmasını beklediklerini söyledi. Bugüne kadar işçilere zor ve tehditlerle sendikal tercih yaptırıldığını kaydeden Göktaş, metal işçilerinin bu müdahalelere gereken cevabı vereceğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamyonetin altında kalan işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

AKP ve Cemaatin dershane restleşmesi başa sardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...