14 Temmuz 2015 14:34

Doğum iznini kullanan işçiyi işten attılar

Paylaş

Ozan Ali Doğu ARAT
İstanbul

Esenyur’ta tekstil işçisi olan Feyyaz Akkaya, eşi doğum yapınca yasal hakkı olan 5 günlük iznin 4 gününü kullandı. 4 gün sonra iş yerine gelen Akkaya, işe gelmediği gerekçesiyle işten atıldı.

5 ay Okan Tekstil’de çalışan Feyyaz Akkaya’nın eşi, 25 Haziran’da doğum yapmak üzere hastaneye kaldırıldı. Akkaya da, iş yerine durumu anlatıp yasal hakkı olan doğum iznini kullanacağını bildirdi. “Doğum anına kadar hastanede eşimin başını bekledim. Ve kızım Meryem dünyaya geldi. Tabii ki sevinçliyim” diyen Akkaya’nın sevinci 4 gün sonra tekrar iş yerine gidinceye kadar sürdü.

Muhasebe müdürünün kendisine, ‘Dur, iş akdine son verdik’ dediğini aktaran Akkaya, “Nedeni ise 4 gün işe gelmemem olarak açıklandı. Ben Resmi Gazete’de yazdığı gibi doğum iznimi kullandım, bunun dışında hiçbir şey yapmadım” dedi.

Henüz yeni çocuğu olmuşken ve bayram arifesinde işinden olduğuna dikkat çeken Akkaya, “Bir anda kendimi birikmiş, ödenemeyen borçların ortasında buldum. Çocuğumun heyecanını bile yaşayamadım” diye konuştu. Mahkemeye gideceğini söyleyen Akkaya, “Bu tür zorbalık ve halden bilmez durumlara karşı hakkımı arayacağım” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Hayko Bağdat’tan Melih Gökçek’e tazminat davası

SONRAKİ HABER

Ferrero Çikolata’da Gıda-İş üyelerine baskı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...