14 Temmuz 2015 14:15

Memur-Sen ve Hükümet iş birliğine karşı mücadele edeceğiz

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), ağustos ayında yapılacak toplu iş sözleşme görüşmeleri öncesinde bugün, yurt genelinde bordro yakma eylemleri yaparak taleplerini dile getirecek.Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan sağlık emekçileri işyerinde yaptıkları açıklamada bugünkü eyleme çağrı yaptı. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Aksaray Şubesinin çağrısıyla hastane bahçesinde bir araya gelen sağlık emekçileri hükümeti ve Memur Sen’i protesto eden sloganlar attı. 

2014’DE EMEKÇİLER EN AZ YÜZDE 3 KAYBETTİ

SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, 20 milyon insanı ilgilendiren toplusözleşme sürecinin ağustos ayının ilk günü başlayacağını ifade etti. Memur-Sen’in imzaladığı geçmiş dönem sözleşmesini hatırlatan Erol, “2014 yılı maaşlarında net 123 TL ile yıllık ortalama yüzde 5.2 artış yapılmıştı. TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre kamu emekçileri 2014’te en az yüzde 3’lük bir kayıp yaşadı” diye konuştu. 

12 AY ÇALIŞIP, 11 AY MAAŞ ALDILAR

Kamu emekçilerinin, hâlâ bu sözleşmenin faturasını ödediğini söyleyen Erol, konuşmasına şöyle devam etti: “2014 yılında 12 ay çalışıp 11 ay maaş aldık. 2015’in ilk 6 ayında enflasyon rakamı TÜİK tarafından yüzde 4.76 olarak açıklandı. Maaşlarına yüzde 3 zam yapılacak olan emekçilere yüzde 1.76 enflasyon farkı yansıtılacak. Gerçek enflasyon TÜİK rakamlarının oldukça üstünde olduğunu herkes biliyor. Açıklanan enflasyon rakamlarında bile emekçilerin alacağı üç beş kuruşa göz dikildiğini göstermektedir.”

MEMUR SEN VE HÜKÜMET İŞ BİRLİĞİ

Toplu sözleşme görüşmelerini yürütecek olan Memur Sen’e de tepki gösteren Erol, “2016-2017 yıllarını kapsayan TİS görüşmelerine sefalet tablosu içinde giriyoruz. Kamu emekçilerinin emeğinin ve alın terinin hükümet ve yandaş konfederasyon Memur Sen iş birliği ile gerçekleştirilen satış sözleşmeleri ile gasbedilmemesi için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından “İnsanca çalışma ve insanca yaşam” için mücadeleye çağıran sağlık emekçileri, maaş bordrolarını yaktı. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Suriye tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 18 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Çipras mayın tarlasına girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...