14 Temmuz 2015 13:53

RTÜK'ün yeni üyeleri belli oldu

Twitter üzerinden TBMM'nin resmi hesabı ile duyurulan üyeliklere göre MHP'nin aday gösterdiği Arif Fırtına, RTÜK üyeliğine seçildi. Twitter'dan yapılan açıklamada 'RTÜK'te görevi sona erecek 3 üye için seçim gerçekleştirildi. Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Esat Çıplak ve Arif Fırtına üyeliklere seçildi' ifadeleri kullanıldı.

Paylaş

RTÜK'te AKP'li 2, MHP'li 1 üyenin görev sürelerinin 14 Temmuz'da dolması nedeniyle boşalan üyelikler için Meclis’te seçim yapıldı. Meclis’te yapılan oylama sonucu 3 RTÜK üyeliğine şu isimler seçildi: AKP Grubundan Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, MHP Grubundan Esat Çıplak ve Arif Fırtına. Buna göre 9 üyeli RTÜK'te AKP'nin üye sayısı 5'ten 4'e inerken, muhalefetin üye sayısı 2 CHP, 2 MHP ve 1 HDP olarak 5'e yükselmiş oldu.

TBMM Genel Kurulu’nun 7. birleşimi saat 15.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı yönetti. Katip üyelikleri ise Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca yaptı. Başkanlığın Genel Kurula sunuşları içinde, parlamenter diplomasi çerçevesinde yapılan ziyaretlere ilişkin TBMM Başkanlığı tezkeresi okundu. Meclis araştırması açılmasına dair iki ve genel görüşme açılmasına dair bir önerge okunarak bilgiye sunuldu. Ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) görev süresi dolacak 3 üyenin yerine yapılacak seçime geçildi. Konuyla ilgili usul görüşmesi yapıldı.

Usul görüşmesinin tamamlanmasının ardından 3 üyenin seçimine geçildi. 471 üyenin katıldığı seçim sonucunda AKP'nin adayı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya 327, Murat Zelan 19, Dr. Hayati Bice 28, Esat Çıplak 368, Arif Fırtına 295, Filiz Koçali 157, Nevruz Uğur 5 ve İsmail Yolcu 4 oy aldı. Boş oy ve geçersiz 3 oy çıktı. Bu sonuçla yeni 3 üye AKP'li Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ve MHP'li Esat Çıplak ile Arif Fırtına oldu. Buna göre AKP''nin RTÜK'teki üye sayısı 5'ten 4'e indi, muhalefetin üye sayısı ise 2 CHP, 2 MHP ve 1 HDP olarak 5'e yükselmiş oldu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Tarihi Yarımada için İdare Mahkemesi'nden uyarı niteliğinde karar

SONRAKİ HABER

Suriye tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 18 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...