14 Temmuz 2015 12:28

Yaşamını yitiren YPJ'li torununu zılgıtlarla uğurladı

Girê Sipî (Til Ebyad) kentine bağlı köylerde IŞİD ile yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG'li Hüseyin Gökalp ve YPJ savaşçısı Fatma Dalmış Cizre'de on bini aşkın kişi son yolculuğuna uğurlarken, YPG'li Mahsum Seçen ise Düzova köyünde sonsuzluğa uğurlandı. YPJ'li Dalmış'ı büyüten ninesi Hediye Dalmış, zılgıtlarla torununu uğurladı.

Paylaş

Girê Sipî (Til Ebyad) kentinin Siluk kasabasına bağlı köylerde 6 Temmuz günü IŞİD ile yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG savaşçısı Hüseyin Gökalp (Rüstem Cudi) ile YPJ savaşçısı Fatma Dalmış'ın (Mezra Botan) cenazesi Cizre'de, 3 Temmuz'da yaşamını yitiren YPG'li Mahsum Seçen'in (Zerdeşt Avesta) cenazesi ise Cizre'ye bağlı Hoser (Düzova) köyünde toprağa verildi.

Dün Habur Sınır Kapısı'na getirilen ve burada yapılan otopsi işlemlerinin ardından memleketlerine uğurlanan YPG/YPJ'lilerin cenazeleri, Cizre'de on bini aşkın yurttaş tarafından Üçyol'da karşılandı. Esnafların kepenk kapattığı ilçede, YPG'li Gökalp ve YPJ'li Dalmış'ın cenazeleri, yurttaşlar tarafından omuzlanarak Cizre Asri Mezarlığı'na getirildi.

Törende konuşan MEYA-DER Cizre Şubesi Yöneticisi Şerafettin Elçi, bu mücadelede yaşamını yitirenleri saygıyla andıklarını belirterek, mücadelelerini sürdürme sözü verdi.

Ardından konuşan YPG'li Gökalp'ın babası Salih Gökalp da, oğlunun tüm Kürdistan halkının şehidi olduğunu ifade ederek, "Serok Apo'nun ve bütün Kürt halkının başı sağ olsun" dedi. 

YPJ'li DALMIŞ'I NİNESİ ZILGITLARLA UĞURLADI 

Gökalp'ın babasının konuşmasının ardından konuşan YPJ'li Dalmış'ın ninesi Hediye Dalmış ise, kendisinin Fatma'yı büyüttüğünü ve şimdi de onurlu bir direnişin ardından torununu kendisinin toprağa vereceğini belirterek, "Bütün Kürt halkının başı sağ olsun. Bizler mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" diyerek zılgıtlar eşliğinde konuşmasını sonlandırdı. 

YPG SAVAŞÇISI SEÇEN KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ 

Cizre'de yapılan cenaze törenin ardından IŞİD ile 3 Temmuz'da yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Mahsum Seçen'in (Zerdeşt Avesta) cenazesi ise Cizre'ye bağlı Hoser (Düzova) köyünde defnedilmek üzere yola çıkarıldı. Cenaze konvoyunu köyün girişinde binlerce kişi, alkış, zılgıt ve sloganlarla karşıladı. Yürüyüş halinde köy mezarlığına getirilen YPG savaşçısı Seçen'in cenazesi, "Biji Serok Apo", "Mahsum yoldaş ölümsüzdür" ve "Şehit namirin" sloganları eşliğinde toprağa verildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli koalisyona kapıları kapattı

SONRAKİ HABER

90'lı yıllarda askerlerce yakılan Zengok'ta yaşam arayışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...