14 Temmuz 2015 12:18

Çilem Karabulut'un annesi: Polis şiddete göz yumdu

Kendisine şiddet uygulayan eşi Hasan Karabulut'u öldüren Çilem Karabulut'un annesi Emine Doğan, kızının gördüğü şiddet nedeniyle defalarca polis karakoluna giderek şikayetçi olmasına rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını belirtti.

Paylaş

Adana'da kendisine şiddet uygulayan eşi Hasan Karabulut'u öldüren Çilem Karabulut'un (28) annesi Emine Doğan, kızının sürekli eşinin şiddetine maruz kaldığını ve en son meşru müdafaa hakkını kullandığını söyledi. 8 Temmuz'da yaşanan olayda, kızının ağır şekilde tahrik edildiğini belirten Doğan, adil bir yargılama talep etti. 

POLİS ŞİDDETE GÖZ YUMDU

Kızının kendisine şiddet uygulayan eşi hakkında defalarca Seyhan ilçesinde bulunan Bağlar Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi olduğunu dile getiren Doğan, polisin herhangi bir şey yapmayarak, yaşananlara göz yumduğunu söyledi. Kızının yaşadığı şiddete dikkat çeken Doğan, "Yaşadıkları göz önüne alınarak, ceza verilmesini ve adilce yargılanmasını istiyorum" dedi. 

Kızının gördüğü şiddet nedeniyle defalarca evi terk ettiğini; ancak eşinin tehditleri sonucu geri dönmek zorunda kaldığını belirten Doğan, kızının şikayet için gittiği karakolda, "Hiç merak etme biz eşinin takibindeyiz" cevabıyla karşılaştığını söyledi. 

KADINLAR İÇİN MEŞRU SAVUNMA

Kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin zaman içinde kadın ruhunda bıraktığı etkileri değerlendirerek, olay anındaki tepkisini aşırı olarak yorumlamamak gerektiğini belirten Karabulut'un avukatı İsa Ayanoğlu ise, "Kadına yönelik şiddet olaylarında meşru savunma hükümlerinin daha geniş şekilde değerlendirilmesi, kamuoyunun ve hukuk çevrelerinin bunu tartışması gerekiyor" ifadesinde bulundu. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Dinorozu Gökçek’ten mi öğrenmiş?

SONRAKİ HABER

Bahçeli koalisyona kapıları kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...