14 Temmuz 2015 11:59

Sosyal paylaşıma sürgün cezasına tepki: Sürgün kararı geri alınsın

Paylaş

Sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek sürgün edilen Öğretmen Mehtap Yurtsever Ateş’le ilgili basın toplantısı yapan Eğitim Sen İzmir Şubeleri “Özgür ifade cezalandıralarak korku kültürü yerleştirilmek istenmektedir” açıklamasında bulundu. 

Kemalpaşa’da öğretmenlik yapan Mehtap Yurtsever Ateş, sosyal medyadaki HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP logolu paylaşımları gerekçe gösterilerek Kemalpaşa Ferzent Bulum Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Kılınç’ın şikayeti üzerinde açılan soruşturma ile görev yeri değiştirilerek Torbalı Kız Meslek Lisesine sürüldü. Kemalpaşa Eğitim Sen Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Ateş için, Eğitim Sen İzmir Şubeleri ortak basın toplantısı yaptı. 

1 No’lu Şube’de gerçekleşen basın toplantısında açıklamayı okuyan Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Cevat Düzci, düşüncelerini özgürce ifade edenlerin cezalandırılarak korku kültürü yerleştirilmeye çalışıldığını söyleyerek son zamanlarda sendika üyelerine yönelik baskılarının arttığına dikkat çekti. 

‘SUÇ UNSURU DEĞİLDİR

İl ve ilçe müdürlerinin AKP ile yakınlığına vurgu yapan Düzci kendilerinde, müdürlerin AKP logosu altında fotoğraflarının bulunduğunu, ancak suç unsuru olarak görmedikleri için fotoğrafları paylaşmayı doğru bulmadıklarını söyledi. Düzci “Mesai saatlerinde AKP’ye desteklerini sunan şube müdürlerinin fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde ve medyada yer alırken, okul müdürlerinin ve kınama cezası veren İlçe Milli Eğitim Müdürü de dahil olmak üzere birçok ilçe milli eğitim müdürünün, AKP milletvekili aday adaylarını, milletvekili adayları ve AKP il, ilçe teşkilatı üyeleriyle birlikte fotoğraflarının görmezden gelinmesi asıl niyeti ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Düzci, “Arkadaşımıza verilen eşinden, çocuklarından ve evinden ayrılmasına sebep olan sürgünün oluşturduğu mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep ediyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AÜ'de soruşturmalara gerekçe çok: Metal grevi de soruşturma nedeni oldu

SONRAKİ HABER

‘Dinorozu Gökçek’ten mi öğrenmiş?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...