14 Temmuz 2015 11:35

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca: MEB yargı duvarına çarpıyor

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) rotasyon uygulaması ve dershanelerin kapatılmasına Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararını değerlendiren Eğitim- Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “MEB'in hukuk tanımaz girişimleri birer birer yargı duvarına çarpmayı sürdürmektedir” dedi.

Eğitim- Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Karaca, “AYM'nin kararı eğitimde özelleştirme sürecinde içinde yer alan 'Temel lise' uygulamasının doğrudan etkilemiştir. Torba yasayla gelen dershanelerin kapatılması kararı alınmıştır. Aynı torba yasada okul yöneticilerinin arama ve görev süreleriyle ilişkin madde de vardı Onun için de aynı kararın çıkmasını beliyoruz” diye AYM'nin iptal kararını doğru buldu” dedi. 

'BAKANLIK GÖREVİ KÖTÜYE KULLANIYOR'

MEB yargı kararlarını tanımadığını söyleyen Karaca, “Yöneticilerin görevlerine iadeleri hakkında mahkemelerden karar çıkmıştır. Kimi yerlerde bu karar uygulanırken kimi yerlerde uygulanmamıştır. Bakanlık çeşitli gerekçelerle yargı karalarını uygulamamıştır. Bakanlığın kararlara direnmesi açıkça görevi kötüye kullandığını göstergesidir” diye konuştu.

'AKP'NİN SİYASİ KADROLARI'

Eğitimde rotasyon uygulamasının da hukuksuz olduğunu ve biran önce durdurulması gerektiğine belirten Karaca, “MEB deneyimli öğretmeleri öğretmenleri hedef alarak kapsamlı tasfiyeye girişmiştir. AKP'nin siyasi kadrolarını yönetici yapan bakanlık şimdi de deneyimleri öğretmeleri çalıştıkları okuldan resmen sürmektedir” dedi.

'AKADEMİSYENLER SORUŞTURMA ANTİ DEMOKRATİK'

Ankara Üniversitesi'ndeki akademisyenlere Valiliğin emriyle soruşturma açılmasına da tepki gösteren Karaca, “Yüksek öğretim alanında üyelerimize ve demokrat tavırlarını sürdüren akademisyenlere baskılar devam ediyor.  Üniversitelerde yaşana bu uygulamalar Türkiye'deki anti demokratik yönetimin bir parçasıdır. Umuyoruz ki yeni kurulacak hükümetle beraber bu demokrasi tıkanıklığı yeni bir sürece girecektir” dedi ve soruşturma açılan akademisyenlerin yanlarında olduklarını ekledi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Korucu baskısı köylüleri göçe zorluyor

SONRAKİ HABER

AÜ'de soruşturmalara gerekçe çok: Metal grevi de soruşturma nedeni oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...