14 Temmuz 2015 10:40

Kılıçdaroğlu’dan iddialara karşı rest: Mal varlığımı araştırın!

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin, eşinin, oğlu, kızları ve damadı dahil olmak üzere tüm aile fertlerinin mal varlığının ve kaynaklarının araştırılması amacıyla Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesine Grup Başkan Vekilleri Engin Altay, Levent Gök, Özgür Özel ve genel başkan yardımcıları başta olmak üzere milletvekilleri imza koydular.

MECLİSTE KOMİSYON KURULMASINI İSTEDİ

Kılıçdaroğlu imzasıyla verilen araştırma önergesinde, basın özgürlüğünün demokratik bir toplumun vazgeçilmez değerlerinden biri olduğu, özgür basının, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin de garantisi olduğu belirtilerek, “Özgür basın ne kadar yüksek bir demokratik ahlakı temsil ediyorsa yandaşlık ve çıkar uğruna yalan haber yapmak, iftira atmak ve itibar suikastçılığına soyunmak da o kadar büyük bir ahlaksızlıktır. Bazı basın kuruluşları tarafından yapılan bu eylemler, demokrasiye yönelik alçakça saldırılardır. Kamuoyunda ‘yandaş medya’ veya ‘havuz medyası’ olarak bilinen, gündeme kamu bankalarından aldıkları kredilerle gelen, sayısız sahte belge ve yalan haber yayımlayarak basın tarihimizde kara bir leke oluşturan bu gazete ve televizyonlar iftira niteliği taşıyan haberlerle geçmişte yüzlerce insanı mağdur etmişlerdir. Aynı gazeteler son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının İstanbul ili Ataşehir ilçesinde aldığı bir ev üzerinden haksız mal edindiğine yönelik mesnetsiz iddialar ve iftiralar ortaya atmaktadırlar. Alın teriyle kazanılan helal parayla alınan 85 metrekare 2+1 orta sınıf bir apartman dairesi üzerinden CHP Genel Başkanı ve CHP yıpratılmak istenmekte, hayatı boyunca dürüstlük ve ahlak yolunda yürümüş insanlar hedef gösterilerek manevi bir lince maruz bırakılmaktadırlar” denildi. 

Kılıçdaroğlu ve CHP Milletvekilleri, yandaş medyanın dile getirdiği iddialar dahil olmak üzere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, eşi, oğlu, kızları ve damadı dahil olmak üzere tüm aile fertlerinin mal varlığının ve kaynaklarının araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

KILIÇDAROĞLU HAKKINDAKİ İDDİALAR NEYDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile eşi İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi’nin 17 dairesinin bulunduğu rezidansta dairesi olduğu iddia edilmişti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu da kızının rezidans dairesi almasıyla ilgili olarak, “Kızıma haram yememesini öğrettim, kul hakkı yememesini öğrettim, onlar bunu gayet iyi biliyorlar. Hepsi onurlular, pırıl pırıl insanlar. Onlarla gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Onlar alın teriyle kazandılar, kul hakkı yemediler, hırsızlık yapmadılar. Onlarla gurur duyuyorum, onları seviyorum, onlarla her zaman övünç duyuyorum” demişti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, basında yer alan “Usulsüz şekilde mal edinerek haksız yere zenginleştiklerine dair” iddialara ilişkin, kendisi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi hakkında soruşturma başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulunmuştu (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP heyetinde çözüm süreci etkisi

SONRAKİ HABER

Öğrenciyi savunan doçente hakaret cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...