14 Temmuz 2015 10:34

AKP heyetinde çözüm süreci etkisi

Paylaş

AKP, HDP ile yapacağı koalisyon hazırlıkları kapsamında HDP komisyonu oluşturulduğunu  bildirildi. Komisyonda, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AKP milletvekilleri Orhan Miroğlu, Taha Özhan, Muhsin Kızılkaya, Adnan Boynukara ve Hüseyin Yayman yer alıyor.

AKP, koalisyon görüşmeleri çerçevesinde kurduğu ekipte Kürt hareketinden gelen ya da çözüm sürecine dair görevlendirilen isimlerin yer alması, koalisyon görüşmelernde tıkanan süreci değerlendireceğinin bir işareti. KCK Yürütme Konseyi’nin yaptığı açıklamalar, özellikle çözüm sürecinde gelinen aşama nedeniyle bugün yapılacak görüşmeler kritik. 

Heyette, çözüm kurulu üyelerinden Yalçın Akdoğan'ın yanı sıra Diyarbakır eski milletvekili ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecinin başlangıcında yer alan ve AKP sözcülüğünü yapan Beşir Atalay, akademisyen kökenli Hüseyin Yayman ile eski SETA uzmanlarından Taha Özhan gibi isimler de yer alması koalisyon görüşmelerine gözleri çevirdi

DİHA görüşmede HDP heyetinde HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder gibi isimler yer alacağını duyurdu. HDP’nin görüşmede çözüm sürecinin geldiği noktayı ve KCK’nin çözüm sürecine dair uyarısını konuşması bekleniyor. 

Özellikle barış ve demokrasi konularını çözüm süreci bağlamında ele alacak olan HDP, İmralı'da başlayan diyalog sürecinin daha ileri bir aşamada başlamasını talep edecek ve kurulacak olan olası bir koalisyonun da temel önceliğinin çözüm ve barış süreci olması gerektiğini belirtecek. Ayrıca HDP, kolaylaştırıcı bir rol oynayacağını beyan edecek ve çözüm ve müzakere sürecine yol aldıracak, Türkiye'nin demokratikleşmesine hizmet edecek her türlü oluşuma destek vereceğini açıklayacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Af Örgütü: Saman Nasim hayatta

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan iddialara karşı rest: Mal varlığımı araştırın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...