14 Temmuz 2015 09:19

DEÜ’de bayram sonrası grev var

Paylaş

3 saatlik iş bırakma eylemi yaparak hastane yönetimini uyaran DEÜ ameliyathane hemşireleri bayram sonuna kadar talepleri yerine getirilmemesi durumunda tam gün iş bırakacaklarını duyurdular. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin ameliyathane biriminde çalışan hemşireler, artan iş yüklerinden dolayı ve döner sermayeleri yatırılmadığı için başlatmış oldukları eylemlere devam etti. 

Hastane yönetimiyle de görüşen hemşireler, personel sayısının artmasını, ameliyathane salon sayılarının yaz boyunca azaltılmasını ve geçen ay kesilen döner sermayelerinin yatırılmasını istedi. Hastane yönetimi hemşirelerin talepleri karşısında 2 ameliyathane kapattı. Kesilen döner sermayelerini de dün sabah yatırdı ve hemşirelerden ek süre istedi. 

22 TEMMUZ’DA TAM GÜN İŞ BIRAKMA

Hemşireler ise yaz boyunca daha çok ameliyathanenin kapatılmasını ve personel sayısının bir an önce artırılmasını istiyor. Dün de 3 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştiren hemşireler, hastane yönetimine 22 Temmuz’a kadar süre verdi. 22 Temmuz’a kadar sorunlar çözülmezse tam gün iş bırakacaklar. 

Sabah saatleriyle itibaren hastane bahçesinde bir araya gelen hemşireler adına konuşan SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur, emeklerinin karşılığını istediklerini belirterek, “Performans sisteminin dayattığı esnek çalışma koşulları altında daha fazla ezilmek istemiyoruz. Personel yetersizliği nedeniyle yaşadığımız sıkıntılar çoktan canımıza tak etti. Hele de yıllık izinlerin kullanıldığı yaz döneminin bizler için kabus olmasından yorulduk bıktık artık” dedi. Ameliyathanede iki salonun kapatılmasının, ek salon açılmaması kararının bir kazanım olduğunu dile getiren Uğur, “Ancak bu bizleri rahatlatmaya yetmez, yetmiyor. 20 hemşire geliyor ama yarısı kadar istifa oluyor, en az 250 hemşire ihtiyacı olan bir üniversite hastanesinden söz ediyoruz. Öncelikli talebimiz hemşire başta olmak üzere personel sayısının yeterli hale getirilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesidir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kani Beko: DİSK’in kapısına kilit vurulamaz

SONRAKİ HABER

Af Örgütü: Saman Nasim hayatta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...