14 Temmuz 2015 08:00

Leman Sam kurban tweeti davasından beraat etti

Paylaş

Twitter hesabından, kurban kesenleri IŞİD militanlarına benzettiği gerekçesiyle hakkında dini değerleri aşağılamaktan dava açılan sanatçı Leman Sam beraat etti. 

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya asıl adı Emine Leman Şenkan olan sanık Leman Sam katılmadı. Müşteki olan avukat Turgay Balaban da mahkemeye gelmedi.

Balaban, Eskişehir asliye ceza mahkemesi aracılığıyla katılma talebi gönderdi. Mahkeme, müştekinin ne şekilde zarar gördüğünün anlaşılamadığı gerekçesiyle katılma talebini reddetti. 

Sam’ın avukatı da eski savunmalarını tekrarladıklarını belirterek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, iddia edilen suçun yasal unsurlarının oluşmadığından beraatine karar verdi. 

Leman Sam, Twitter’dan "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır." tweet’i atmıştı. Eskişehir Barosu avukatlarından Turgay Balaban, Sam hakkında şikayetçi olmuştu. Savcılık önce takipsizlik kararı vermişti. Balaban’ın itirazı üzerine İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, takipsizlik kararını kaldırmıştı. Bu karar üzerine hazırlanan iddianamede, Sam hakkında ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak’ suçundan 6 aydan bir yıla kadar hapsi istendi. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Suriye’ye geçmeye çalışan 21’i çocuk 40 kişi yakalandı

SONRAKİ HABER

Tuncel: 9 yıldır hukuksuzlukta ısrar ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...