14 Temmuz 2015 01:30

Kararlılık ve mücadele

Paylaş

Masum BAŞ
Nakış İşçileri
Birliği Komitesi

1 Mayıs’ta yaptığımız yerel kutlamadan sonra nakış işçileri olarak kolları sıvadık. 31 Mayıs’ta bir toplantı yaptık ve artık birlik adı altında mücadelemizin ilerleyemeyeceğini tartıştık. Nitekim uzun bir tartışmadan sonra toplantıdan sendikalaşmak ve öncesinde bir kurultay düzenlemek kararı çıktı.

Çıkarmış olduğumuz ‘Nakışın Sesi’ bülteni ile kazanımlarımızı ve sendikalaşmayı kaleme aldık ve 5 ilçede onlarca atölye ve fabrikaya ulaştırdık. Amacımız kurultaya hazırlanırken her işyerinde temsilci seçimlerinin yapılmasını sağlamaktı. 5 temmuz pazar günü 30’u aşkın katılım ile kurultayımızı gerçekleştirdik.

Yoğun tartışmalar sonucunda  5 ilçede de yerel komiteleri, seçilen temsilcilerden oluşturmak, üst komitemizi yenilemek ve her ilçede sendikalaşma ve sendikaların durumu ve işçi sınıfı mücadele tarihi üzerine eğitim programı çıkarma kararı aldık.

Bizler nakış işçileri olarak iki yıllık deneyimimiz ile bundan sonrası için daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bugün başta metal işçileri olmak üzere sendikalı işçilerin sendikalarla yaşadıklarını yakından takip ediyoruz.

Son olarak da Arçelik LG fabrikasındaki direnişe, ekmek kavgasına patron koruması gibi müdahale eden polisleri de görüyoruz. Hem LG fabrikası işçilerinin hem SeraPool işçilerinin ve diğer bütün metal işçilerinin dirayetli duruşları ve birliklerini örnek alıyoruz  Biz nakış işçileri her gün törpülenen haklarımız ve kaybettiğimiz tüm işçi arkadaşlarımız için insanca yaşanacak koşullar ve ücret için ekmeğini savunan herkesin yanında olacağız, dayanışma içerisinde olacağız. 

ÖNCEKİ HABER

‘Teşkilatçının el kitabı’ Türk Metal’in gerçek yüzü

SONRAKİ HABER

Anne patrona, baba engele, çocuk hastalığa... Bu ailede herkes direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...