14 Temmuz 2015 00:53

Yeşil alana Jurassic Park sevdası

Paylaş

Volkan PEKAL 
Mesut BAYLAV
Adana

Adana’da bulunan 30 bin metrekarelik park alanı, CHP’li Çukurova Belediyesi tarafından “Jurassic Park” olarak işletilmesi için özel bir şirkete devredildi. 

Adana’nın Merkez Çukurova ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi’nin girişinde bulunan Doğal Park-2’nin 30 bin metrekarelik kısmı, CHP’li Çukurova Belediyesi tarafından “Jurassic Park” olarak işletilmek üzere 15 yıllığına özel bir şirkete verildi. Çukurova ilçesinde kuş sesinin duyulabildiği, yüzlerce hayvana ev sahipliği yapan, vatandaşların dinlenebildiği nadir yeşil alanlardan olan parkın yarısından fazla kısmı dikenli tellerle çevrilmiş durumda. Yer yer betonların döküldüğü park şantiye alanını andırıyor. Parkta bu şartlarda yürüyüş yapmaya devam eden vatandaşlar ise tepkili.

“Büyük umutlarla seçtiğimiz Belediye Başkanı Soner Çetin halkın parkını sattı” diyen Mustafa Şahin, çocuklarıyla, torunlarıyla geldikleri parkın inşaat alanı haline gelmesine tepki gösterdi: “Oyumu CHP’ye vermiştim, vatandaş gelecek seçimlerde bunun hesabını sorar” dedi. 

Mahalle halkına sorulmadan projenin başlatıldığını söyleyen Emekli Orman Mühendisi Mehmet Bekar, “Halktan isteyen olmadığına göre isteyen kim?” diye sordu. Parkı kendisi gibi emeklilerin dinlenmek ve spor yapmak için kullandığını ifade eden Bekar, “Neden bizim kullandığımız yeşil alana park yapıyorsun?” dedi. 

KİMİ CEZBEDECEKSİNİZ?

Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin’in “Parkı cazibe merkezi yapacağız” şeklindeki sözlerine tepki gösteren Bekar, “Beni nefret ettirdikten sonra kimi cezbedeceksin. Buradakiler zaten istemiyor” şeklinde konuştu. 

ADANA BOŞALDI İNŞAAT BAŞLADI

Mahalle sakinlerinden Nurcan Bozdemir, “Park tellerle çevrildi yürüyüş alanımız kısıtlandı” dedi. Çalışmanın yaz ayına denk getirildiğini dile getiren Bozdemir, “Bu mevsimde herkes yaylada, denizde. Ben de bir hafta yoktum. Döndüğümde parkı bu halde buldum” dedi. 

Öte yandan projenin durdurularak vatandaşlara geri verilmesini talep eden mahalle sakinleri imza kampanyası başlattı. 

ÖNCEKİ HABER

Umut adına yakılmış bir ağıt: Broken

SONRAKİ HABER

Kamu emekçileri yarın bordro yakacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...