14 Temmuz 2015 00:52

Umut adına yakılmış bir ağıt: Broken

Paylaş

Duygu AYBER
İstanbul

Ankara çıkışlı Rock grubu Heavy Sky, Konya Ereğli’de 40 günlükken soğuktan donarak ölen Ayaz bebek için yazdıkları “Broken” isimli parçalarına klip çekti. “Ayaz bebeğin kaybı yaşadığımız çağdaki insanlığın karanlığa gömülmeyecek ayıplarından biri olarak kalacak” diyen Heavy Sky Solisti Batu Akdeniz, amaçlarının bu acıları insanlara unutturmamak ve farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. 

Camları olmayan bir odada kalan 40 günlük Ayaz bebeğin ölümünü hatırlamayan yoktur. 2013 yılında Konya Ereğli’de henüz nüfusa bile kaydettirilmemiş 40 günlük Ayaz bebek, uyuduğu yerde annesi tarafından ölü bulunmuş ve otopsi raporunda zatürreden öldüğü belirtilmişti. Heavy Sky’ın ikinci single’ı olan “Broken”ı albümde yer alacak olan diğer parçalardan ayıran özelliği de Ayaz bebeğe adanmış olmasından geliyor. “Ülkemizde bunun gibi acıları unutuyoruz ve bunlar tekrarlanarak artıyor” diyen Akdeniz, “Broken” adlı parçayı, “Böyle hikayeler unutturulmazsa belki daha az yaşanır” umuduyla yazdığını söyledi. 

‘EŞİT ŞARTLARDA YAŞAMIYORUZ’

Parçanın mastering işlemini Slash, Alice In Chains ve Rolling Stones gibi isimlerle çalışan Ted Jensen’ın gerçekleştirdiğini söyleyen Akdeniz, parçanın hikayesini ise şöyle anlattı: “Parçanın ilk kısmında Ayaz bebeğin yaşadıklarına odaklanılırken ikinci kısmında ise içine biraz hikaye katılıyor ve Ayaz bebeğin aslında olup olmadığını bilmediğimiz 11 yaşındaki abisi ekleniyor. 11 yaşındaki kardeşin tek bir amacı var; okuyup ailesini, arkadaşlarını ve köyündeki insanları bu yaşayan cehennemden kurtarabilmek. Türkiye’de ne yazık ki yıllardır bir çok köyde yaşam şartları yeterince iyi olmadığı için çocuklar en doğal hakları olan eğitim haklarını alabilmek için bile küçücük yaşlarına rağmen, büyük mücadeleler vermek zorunda kalıyor. Eşit şartlarda yaşamadığımız aşikar. Yanı başımızda yaşanan birçok acıdan ve zorluktan da haberdar olmuyoruz çoğu zaman. Bu farkındalığı artırabilmek, aynı zamanda yaşanmış acıların tekrarına tanık olmamak adına ‘Broken’ umudun gelmesi için yakılmış bir ağıttır.” 

HEAVY SKY KİMDİR?

Heavy Sky, 2012 yılında Batu Akdeniz (vokal, gitar), Çağlar Töngür (gitar), Hakan Kılıç (davul) tarafından Ankara’da kuruldu. Farklı isimler altında çalışmalarını sürdüren grup, 2013 yılının sonunda gruba Mehmet Öztürk’ün (bas) dahil olmasıyla son haline kavuşup Heavy Sky ismini aldı. Grup 31 Mayıs 2014’te ilk video ve single’ı olan Unbreakable’ı yayınladı.  Unbreakable’ın mastering işlemini ise Scorpions, ACDC ve Bon Jovi gibi efsanevi isimlerle çalışan Sterling Sound’un mastering ustası Ryan Smith üstlendi. 

Yıl boyunca verdiği konserlere devam edip çeşitli festivallerde sahne alan grup aynı zamanda hazırlığında oldukları albüm çalışmalarına devam etti. İlk albümünü yayımlamaya hazırlanan grup ikinci single olarak “Broken” adlı parçayı seçti. 

Klibi bu linkten izleyebilirsiniz: 
 

ÖNCEKİ HABER

Mamic hapiste, taraftar tribünde

SONRAKİ HABER

Yeşil alana Jurassic Park sevdası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...