14 Temmuz 2015 00:51

Mamic hapiste, taraftar tribünde

Paylaş

Hakan KARAKOCA

Pazar günü Zagreb’te tarihi bir derbi oynandı. Uzun zaman sonra Maximir Stadı 25 bin kişiye ev sahipliği yaparak eski tenha günlerini unutturdu. Dinamo Zagreb şampiyonluğa oynarken dahi 700  kişilik bir ortalamaya oynamaya başlamıştı. Bu sayının birden artmasının çok değil tek bir sebebi var: Mamic artık hapiste! 

Zdravko Mamic’i protesto ederek tribünlere gelmeyen Bad Blue Boys, Mamic’in hapse girişinin ardından yaptığı toplantıyla statlara geri döneceklerini açıkladılar. Maç öncesi binlerce kişilik kortejle stadyuma hareket eden Bad Blue Boys üyelerinin mesajı da netti. “Hırsızlar Gider” pankartı ile yürüyen Dinamo Zagreb taraftarları büyük bir gövde gösterisi yaptı. Stadyuma giren kalabalık burada Mamic yanlısı bir grup taraftarla sürtüşme yaşadı. Karşılıklı meşalelerin atıldığı tartışmada olay büyümeden polisler araya girdi ve iki grubu sakinleştirdi.

Hajduk tarafında ise bayram havası vardı. Split’ten Beyaz Tren ile yola çıkan taraftarlar büyük bir coşkuyla Maximir Stadı’ndaki yerlerini aldılar. Geçtiğimiz sezonun son deplasman girişiminde Mamic’in polislere verdiği liste nedeniyle Zagreb şehrine dahi girememişler ve takımları bunu protesto ederek maça çıkmamıştı. Mamic’in hapiste oluşu iki taraf için de futbol bayramına dönüşmüştü adeta. 

DİNAMO YENİLMEZLİK SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ

Saha içinde ise tempolu bir ilk yarı sahnelendi. İki Avrupa Ligi maçı oynayan Hajduk rakibine göre daha hazır ama kadro kalitesi olarak daha güçsüz olan taraftı. Takımı 23 yaşındaki Mijo Caktas ve 17 yaşındaki Andija Balic üzerine kurmaları kadrolarıyla ilgili ipucu verse de bu iki yetenekli genç takımı sırtlamayı başarabiliyor. 8. dakikada yeni transfer Franck Ohandza’nın asisti ve Mijo Caktas’ın golü maça fırtına gibi başlayan Hajduk Split’i 1-0 öne geçirdi. İlk 20 dakikada birkaç pozisyon daha üreten Hajduk daha sonra kontrolü istemsizce Dinamo Zagreb’e bıraktı. 

Sol kanattan sık sık tehlike yaratmaya çalışan Dinamo yine böyle bir girişimde genç yıldız adayı Marko Pjaca ile tehlike geliştirdi. Pjaca’nın asistine karşılık veren Soudani skoru 1-1’e getirdi. Bu dakikadan sonra ise Hajduk skoru korumaya çalışan taraf oldu. 
Yeni Teknik Direktör 

Damir Buric, Eski Teknik Direktör Igor Tudor’un geçen sezon derbilerde yaptığı hatalara benzer hatalar yaptı. Hatalı oyuncu değişiklikleriyle göze çarpan teknik direktör, orta sahayı neredeyse üzerine kurduğu Andrija Balic’i 51. dakikada oyundan çıkarıp, saha içinde oyuncuların yerlerini kaydırarak bir taktik dizilişi oluşturmaya çalışması tam Tudor tarzı hamleydi. 

Damir Buric için en büyük eksi ise 90+3’te oyuncu değiştirerek 1-1’i korumak için yapabileceği ne varsa yapacağını göstermesi oldu. Kontra ataklarla etkili olabilen takımına sadece zaman geçirmek için bilinçsiz bir tercihle oyuncu değişikliği yaptıran Buric, kontra atakların en etkili ismi Ohandza’yı kenara aldı. 
Karşı taraftaki vekil hoca Damir Krznar ise daha cesur adımlar attı. Sahaya sürdüğü her yeni isim hücuma yönelik bir hamle olarak gözüktü. Oyuncu değişikliklerini, defansa takviye yerine kanat oyuncularının yerine hücum gücü yüksek yeni kanat oyuncularıyla tamamladı. 

ÖNCEKİ HABER

Kısırkaya Plajı’nda neler oluyor?

SONRAKİ HABER

Umut adına yakılmış bir ağıt: Broken

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...