13 Temmuz 2015 17:37

Polis kordonunda iftar yemeği

Paylaş

Konak Meydanı’nda İzmir İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi’ne özel düzenlenen etkinlik ve iftar yemeği ilginç manzaraları da beraberinde getirdi. İftara katılanların dört bir yanı polis kordonuna alınıp ter örgülerle kapatılırken, alınan geniş güvenlik önlemleri ise halktan tepki topladı.

Son dönemlerde sayısız eylem ve toplumsal olayda kapatılan ve çeşitli müdahalelere sahne olan Konak Meydanı tarihinde bir ilki yaşadı. Devlet tarafından düzenlenen Kadir Gecesi ve iftar yemeği adeta siyasi bir şova dönüşürken, kent meydanı güvenlik güçlerince ablukaya alındı. Meydanın etrafında kuş uçurtmayan emniyet birimlerinin bu tavrı İzmirliler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Müftülüğün organize ettiği halka açık iftar sofrası için etkinliğin düzenleneceği alanın etrafı ve bazı bölümleri demir kafeslerle kapatıldı.

SIKIYÖNETİMLİ İFTAR

Konak Meydanı’nda İzmir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ve çeşitli resmi kurumların da destek verdiği etkinlik öncesinde alınan güvenlik tedbirleri İzmirlilerin tepkisini topladı. Özgürlükler kenti olarak bilinen İzmir’in kalbi konumundaki Konak Meydanı’nda akşam saatlerinde deyim yerindeyse sıkı yönetim ilan edildi.

İZMİR İZMİR OLALI BÖYLE PROGRAM GÖRÜLMEDİ

Çevik kuvvet ve diğer polis birimlerinin giriş ve çıkışlarında özel önemler alarak nöbet tuttuğu Konak Meydanı, Kadir Gecesi özel programı dahilinde yaya geçişlerine de kısmen kapatıldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Diyanet İşleri Müdürlüğü ve İzmir Müftlüğü yetkilileri ile protokolün de katılacağı duyurulan iftar sofrası etkinliği öncesinde alınan bu önlemler İzmirlileri de hayrete düşürdü.  

İFTAR SONRASI MI, MİTİNG HAZIRLIĞI MI? 

Müftülüğün ‘kardeşlik, inanç, barış ve sevgi mesajlarının verildiği Kadir Gecesi’ne özel düzenlediği program dahilinde vatandaşlara iftar yemeği dağıtılması beklenirken, etkinlik öncesinde vatandaşlara ibadet edebilmeleri için yetkililerce halı ve kilimler de dağıtıldığı dikkat çekti. Diğer yandan, program öncesinde resmi kurumlar tarafından tahsis edilen servislerle Konak Meydanı’na taşınan vatandaşlar alana erken geldiklerinden ötürü uzun süre meydanda yerlere serilen hasır örtülere oturarak programın başlamasını ve yetkililerin gelişini beklemek zorunda kaldı. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde rüşvet boykotu

SONRAKİ HABER

Dersim'de Arduç ailesi için yürüyüş yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...