13 Temmuz 2015 15:45

Taciz mağduru çocuk için kampanya

Paylaş

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde 6 yaşında kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 68 yaşındaki P.Ö.A’nın tutuklanması için küçük çocuğun avukatı tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Şimdi 9 yaşında olan İ. isimli kız çocuğu, 3 yıl önce komşuları P.Ö.A’nın cinsel tacizine maruz kaldı. P.Ö.A, geçtiğimiz yıl 27 Mayıs’ta da, okula gitmek üzere evlerinden çıkan İ’nin önünü kesip tacize devam etti. Bunun üzerine küçük çocuğun ailesi polise gidip P.Ö.A’dan şikayetçi oldu. Konunun savcılığa intikal etmesinin ardından İ, psikolojik durumunun belirlenmesi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. Hastaneden verilen raporda, “Beyanlarına itibar edilebilirliği, zaman ve cinsel algılama yeteneği, yaşıtları kadardır. Ruh sağlığı bozulmuştur” denildi.

Ancak  rapora rağmen P.Ö.A tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve hakkında Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanığın mazeret bildirmeden katılmadığı dava duruşmasında, sanık hakkındaki tutuklama talebi yine reddedildiği gibi mahkeme başkanının tayini çıkması nedeniyle sonuçlandırılmayan dava,  27 Ekim’e ertelendi. 

‘ÖZGÜRCE GEZMESİNİ ÖNLEMEK İSTİYORUM’

Yaşanan bu durum üzerine küçük çocuğun avukatı olan Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, istismar zanlısı P.Ö.A’nın tutuklanması için bir internet üzerinden imza kampanyası başlattı.  
Kampanya ile sesini Adalet Bakanlığına duyurmaya çalışan Avukat Yorgancıoğlu’nun kampanyayı başlattığı “change.org” isimli internet sitesinde konuya ilişkin kaleme aldığı metinde “Bu kampanyayla küçük İ’yi istismar eden kişinin, özgürce sokakta gezmesini, müvekkilimi ve belki başka çocukları istismar edip ve ne yazık ki daha kötü zararlar vermesini önlemek istiyorum” dedi. (Manisa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hatice öğretmen ile arkadaşları beraat etti

SONRAKİ HABER

Mutlu Kaya iddianamesi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...