13 Temmuz 2015 15:10

Açlık grevindeki Arduç ailesine Limak önünde destek açıklaması

Paylaş

Dersim-Elazığ-Bingöl sınırları arasında kalan, "kaçak" olduğu için yapımı Elazığ 2. İdari Mahkemesi kararıyla durdurulmasına rağmen yapımı devam eden Pembelik Barajı'nın su tutmasıyla tüm yerleşim yerleriyle bağlantıları kesilen Adile-Ayhan Arduç çiftinin başlattığı açlık grevi 9. gününde sürerken, Limak Şirketi önünde toplanan yaşam alanı savunucuları, destek açıklaması yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü önünde toplanan Peri Suyu Koruma Platformu, Munzur Koruma Kurulu, Munzur Çevre Derneği, KAYY-DER, Karakoçan Mazlum Doğan Kültür-Sanat Tertip Komitesi ve Patika Ekoloji Kollektifi üyleri, Limak Şirketi'nin bulunduğu binaya kadar yürüdü. Yaşam alanı savunucularına, HDP İstanbul Milletvekilleri Beyza Üstün ve Ali Kenanoğlu, CHP İstanbul eski Milletvekili Melda Onur da destek verdi.

'TOPRAKLAR, NEHİRLER SERMAYE DEĞİLLER'

'Peri'de Limak'ı istemiyoruz', 'İşgalci Limak Peri'den defol' ve 'Peri özgür olacak' yazılı dövizlerin taşındığı yürüyüşte sık sık 'Topraklar, nehirler sermaye değiller', 'Dereler özgürdür, özgür akacak' ve 'Arduç ailesi yalnız değildir' sloganları atıldı. Limak Şirketi önünde konuşan Peri Suyu Koruma Platformu'ndan Eren Akyol, ailenin yaşdaığı sorunun çözüme kavuşturulmasına yönelik somut adımın atılmadığını belirtti.

Akyol, "Arduç ailesi, yaşadıkları mağduriyeti duyurabilmek için son çare olarak açlık grevine başladı. Üstelik açlık grevinde olan Ayhan Arduç, engelli bir yurttaşımızdır. Vali'nin Limak Şirketi yetkilileriyle bu konuyu görüşmesine rağmen zorba şirketin yetkililerinin Valiyi umursamadıkları anlaşılmaktadır" dedi. Limak Şirketi'nin tutumuna karşı Arduç ailesinin mücadele yürütmekten geri kalmayacağını ve Peri Vadisi insanının da bu mücadeleye destek vereceğini aktaran Akyol, "Peri Vadisi ve Dersim halkı tüm kurumlarıyla Arduç ailesiyle dayanışmasını yükselterek sürdürmeli, sorunun acilen çözümü için kamuoyu baskısını arttırmalıdır. Dayanışma amaçlı açlık grevine dahil olunmalı, aileye ziyaretler arttırmalı, Limak'ın sahibi olduğu turizm yatırımlarına karşı boykot geliştirilmelidir" diye konuştu.
Öte yandan HDP İstanbul Milletvekilleri Beyza Üstün ve Ali Kenanoğlu ile CHP İstanbul eski Milletvekili Melda Onur da Arduç ailesine destek çağrısında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Enpay'da Türk Metal provokasyonu!

SONRAKİ HABER

Greyderin altında kalan operatör can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa