13 Temmuz 2015 12:05

'AKP seçimin intikamını almaya çalışıyor'

Van'da son dönemlerde artan gözaltı ve tutuklama furyalarına ilişkin açıklama yapan İHD Van Şubesi, AKP'nin seçimde bölgede aldığı yenilginin intikamını almaya çalıştığına dikkat çekti.

Paylaş

İHD Van Şubesi, Türkiye ve bölge illerinde 7 Haziran seçimleri sonrası Kürt siyasetçi ve gençlere yönelik artan haksız tutuklama ve gözaltılara dikkat çekmek amacıyla dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, İHD MYK üyesi Şevket Akdemir ve İHD yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan İHD Şube Başkanı Murat Melet, seçimde AKP'nin bölgede yaşadığı hezimetin faturasını halktan çıkartmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi: "Türkiye ve Kürdistan'da seçim sonrası bir tahammülsüzlük var. Son dönemlerde artan gözaltı ve tutuklamalarla intikam alınmak isteniyor. Daha önce de bunlar denendi ama bir sonuç alınmadı. Bu tür şeyler ülkeyi kaosa götürmekten başka bir şey yapmaz. Seçim sonrası bu baskıların artması manidardır. AKP, seçimde aldığı bölgedeki yenilginin faturası halktan çıkartıyor."

Hafta içi Van'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan Mazlum Harmancı'nın babası, aynı zaman İHD yöneticisi Adil Harmancı ise gözaltına alınan oğluna polisin ajanlık teklif ettiğini belirterek, oğlunun kabul etmemesi üzerine kendi aracılığıyla oğluna baskı uygulamak ve ajanlığın kabul ettirilmek istenildiğini söyledi. Harmancı, devletin artık bu kirli ve işe yaramaz politikalarını bırakması gerektiğini ifade etti.

İHD MYK üyesi Şevket Akdemir de, AKP'nin Kürdistan'ı yeniden savaş alanına çevirmek istediğini belirterek, aldığı yenilginin intikamını almaya çalıştığını dile getirdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li İlgezdi'den 'daire' açıklaması: Hırsız değiliz, haram yemedik

SONRAKİ HABER

Dersim’de Vali Arduç ailesinin açlık grevle ile ilgili açıklama sözü verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...