13 Temmuz 2015 11:42

Hamzaoğlu: Melo gönülsüz gelecekse hiç gelmesin

Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde kamp çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Hamzaoğlu, 'Felipe Melo gönülsüz gelecekse hiç gelmesin' dedi.

Paylaş

Gazeteciler ile bir toplantı gerçekleştiren Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, transferle ilgili olarak "Herkes transfer bekliyor. Ya Şampiyonlar Ligi'ne katılamazsak ne olacak? Transferde çok aceleci olmamak lazım" dedi.

Hamzaoğlu şöyle devam etti:

"Podolski de forvet olarak kullanabiliriz. Oyuncu almasak da bir şey olmaz ancak transferi düşünüyorum. Çünkü sayı olarak bir forvete daha ihtiyacımız var. Bulabilirsek Mario Gomez tarzı bir oyuncu olacak. Bulamazsak, alternatif olabilecek hem Burak'ı diri tutacak hem onunla beraber oynayabilecek hem de farklı özellikleri olan bir oyuncu alacağız." 

Burak'ın üzerinde bir forvet almayı düşünmediklerini kaydeden Hamzaoğlu, "Burak ayarında bir forvet getirmeye kalksan 15-20 milyon Euro para vermek lazım. Senin durumun buna müsait mi? Gerçeklerle hareket etmek lazım." dedi.

Antrenmanlara geçen sezon kaldıkları gibi devam ettiklerini de ifade eden başarılı teknik adam, "Kuvvet antrenmanlarımız sonrası oyun tıkır tıkır akıyordu. Bunun için de Podolski bir ara bocaladı. Bizim farklı bir anlayışımız var." diye konuştu. 

Eski öğrencisi Oumar Niasse'nın transferi konusunda ise sarı kırmızılı çalıştırıcı, "Niasse benim öğrencim ama bizim takıma monte etmekte zorlanıyorum. Kiralık alırsak oynatmamız lazım. Kendisini parlatıp, seneye göndermek istemiyorum." dedi. 

'MELO GÖNÜLSÜZ GELECEKSE HİÇ GELMESİN'
Takıma henüz katılmayan ve ayrılması beklenen Felipe Melo için ise Hamzaoğlu, "Melo şimdilik gelmiyor. İkinci kampa bekliyoruz. Melo benim oyuncum. Geçen sezon fedakarlık yaptı. Ameliyattan sonra hemen kalktı ve bu takımın başarısı için mücadele verdi. Bir anda 'gelmesin, istemiyorum' diyemem. Gönül rızasıyla gelip oynaması benim için iyi ama gönülsüz gelecekse hiç gelmesin. Ben kimseyi zorlamıyorum." açıklamasında bulundu. 

Inter Kulübü'nünden Melo için yapılan teklif için ise Hamzaoğlu, "Ben de baktım ama önerilenleri düşünmedim. Olursa Medel'i istiyorum dedim. Inter'in önerdiği futbolcular bize uygun değildi. Inter ile takas olmayacaksa mukavelesinde yazan bir bedel var. Onu getirirse gider. Şu anda hiç alacağı yok. Onun için bedelsiz gitme gibi bir durum söz konusu değil. Gelmesin, yapacak bir şey yok. Gelmezse yerine birini bulursak alacağız, bulamazsak elimizde Hamit ve Selçuk gibi oyuncular var. Şimdi tüm dünyada oyuncuları izliyoruz. Bence bizim oyuncularımız aşağıda değiller. Hatta fazla bile. Öncelikle Bilal ve Jem oturduktan sonra alternatif oyuncular olacak" değerlendirmesinde bulundu. 

JEM PAUL VE CAROLE TRANSFERLERİ 
Takımın yeni transferlerinden Jem Paul Karacan'ın tam takım oyuncusu olduğunu dile getiren Hamza Hamzaoğlu, "Fiziksel olarak zayıf görünür ama sağlam çocuktur. Kemik gibidir ve sürekli oyunun içindedir. Doğru pozisyon alır, kolay top kaybı yapmaz. Pozisyonun gerektirdiği oyunu oynar. Jem'den ne alacağınızı bilirsiniz." diye konuştu.

Lionel Carole transferi hakkında ise "Telles'e her an bir teklif gelebilir. O teklif geldiğinde hazırlıksız yakalanmamalıyız. Carole'u bulmuşken onu da kadromuza katalım dedik. Oyuncularımıza teklif olduğu zaman vermemiz lazım. Artık yetiştirip, satacağız. Hep alan olmamalıyız. Ben takım olmanın peşindeyim. Yıldız oyuncu tabii ki lazım ama bizde Sneijder, Burak, Selçuk ve Podolski var. Yasin kötü bir futbolcu değil. Bir kaleci almak zorundayız. Yabancı da olabilir ama ben yerliden yanayım. Çünkü Muslera oynarken, yedekte yabancı bekletemiyorsun." diye konuştu. 

Hamzaoğlu, bu sezon Avrupa'da doğrudan başarılı olma yönünde bir hedeflerinin bulunmadığını belirterek, "Bu sezon ilk etapta gruplardan çıkıp, gidebildiğimiz kadar gitmeyi hedefliyoruz. Daha büyük başarıları 3-5 yıl içinde planlıyoruz. Birden o kupayı yakalayamazsınız." dedi. 

FENERBAHÇE'NİN TRANSFERLERİ

Fenerbahçe'nin yaptığı yıldız transferleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Hamza Hamzaoğlu, "Fenerbahçe'nin transferleri bizi etkilemiyor. O transferleri yapmak zorundalar. Fenerbahçe 3-4 sezondur her transfer döneminde bir ya da iki transfer yapıyor. Onlar artık kadroyu değiştirmek zorunda. Bütçelerini beklettiler, beklettiler şimdi harcıyorlar." şeklinde konuştu. 

Kendilerinin ihtiyaç duyduğu oyuncuları alacağını kaydeden Hamzaoğlu, "Eksiklerimiz var. Daha güçlü olmalıyız. Üç kulvarda yarışacağız. Daha dirençli bir takım olmalıyız. Alternatif oyuncularımızın biraz daha farklı özelliklere sahip olması lazım. Fenerbahçe yaptı, biz de yapalım, illa yıldız transferi yapalım dememeliyiz. Yıldız alalım da nereye koyacağız. Kimi oynatacaksın. Sahaya 11 kişi çıkıyor. Fernandao'yu aldı, şimdi de Van Persie geldi. İkisini de mi oynatacaklar. O zaman orta sahayı kaybedecekler. Biri oynasa diğeri kenarda bekleyecek. UEFA şampiyonu olan takımımızda kimler vardı. Yıldızlarımız kimlerdi. Yıldız demek illa yabancı demek değildir." ifadelerini kullandı.

'YILDIZ İLLAKİ YABANCI MI OLMALI?'

Yıldız transferinin illaki yabancı olmak zorunda olmadıklarını da kaydeden başarılı çalıştırıcı, "Semih kadar yüreğini koyacak bir yabancı tanıyor musunuz? Çocuğun sakatlanmadık yeri kalmadı ama hala daha canla başla oynuyor. Bu forma aşkı olmazsa oynar mı? Yıldız illaki yabancı olmak zorunda değil. Neden kendi yıldızlarımızı görmüyoruz. Geldiğimden beri 'Türkiye'den oyuncu bulun' diyorum. Neden kendi yıldızımızı çıkarmayalım" şeklinde konuştu. 

Hamzaoğlu, ismi gündemde olan Bayern Münih'in Hollandalı futbolcusu Arjen Roben'in gelişine "hayır" demeyeceğini kaydetti. 

Wesley Sneijder hakkında ise Hamza hoca "Sneijder, futbolu seviyor. Antrenmanlarda her zaman yüzde yüzünü veriyor. Böyle futbolcuyla sözleşme uzatılması konusunda hiçbir sakınca görmem. Sneijder her zaman karşılığını veriyor" dedi. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Halkın tepkisi sonuç verdi 11 YPG/YPJ savaşçısının cenazesi Habur'a getirildi

SONRAKİ HABER

DİSK önünde gerginlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa