13 Temmuz 2015 05:53

Selda Bağcan'dan '40 yılın 40 şarkısı'

Selda Bağcan’ın; 1971’den bu yana seslendirdiği 40 'hit' şarkısından oluşan 'Selda Bağcan – 40 Yılın 40 Şarkısı' albümü raflardaki yerini aldı. Bağcan’ın özenle seçtiği 40 şarkısının, orijinal kayıtlarıyla yer aldığı albüm, müzik marketlerde ve dijital platformlarda satışa çıktı.

Paylaş

Selda Bağcan’ın; 1971’de başlayan sanat hayatı boyunca seslendirdiği, tamamı “hit” olmuş 40 şarkısı “Selda Bağcan – 40 Yılın 40 Şarkısı” albümünde bir araya geldi. “40 Yılın 40 Şarkısı” serisinin ilki olan albümde ayrıca, sanatçının biyografisi ile 40 yıllık müzik ve siyasal yaşamının kronolojik olarak anlatıldığı bir bölüm de bulunuyor. “Selda Bağcan – 40 Yılın 40 Şarkısı” albümü, gelecek aylarda sınırlı sayıda LP (Long Play) olarak da müzikseverlerle buluşacak.

ABD’de The Times gazetesinde yayınlanan “Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcılar” listesindeki 81 ismin arasına “Efsane Anadolu Şarkıcısı” olarak adını yazdıran Bağcan; İngiltere’de ise ünlü Rolling Stones dergisinin “100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali” listesinde yer alıyor. Elijah Wood, Antony Hegarty, Florence Welch gibi birçok dünya starının hayran olduğu  sanatçının albümleri ise, özellikle DJ’ler ve araştırmacı müzisyenlerin büyük ilgisini çekiyor.

Türkiye’nin önemli ses sanatçısı ve yorumcusu Bağcan’ın 40 yıllık müzik serüvenini anlatan çok özel seçki albümü “Selda Bağcan – 40 Yılın 40 Şarkısı”; bugün itibariyle, Majör Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde ve dijital müzik platformlarında yer alıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Niğde'de yolcu otobüsü devrildi: 25 yaralı

SONRAKİ HABER

Kızgın güneşin altında kış hazırlıkları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...