12 Temmuz 2015 19:56

Erdoğan bazı sanatçı ve sporculara iftar yemeği verdi

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nün bahçesinde sanatçılara ve sporculara iftar yemeği verdi. Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, "Benim bir Cumhurbaşkanı olarak hep arzum isteğim şu, diyorum ki biz birlikte olursak, biz iri, diri, kardeş olursak hep birlikte Türkiye olursak, o zaman bizi kimse yıkamayacaktır. Bunu başarmamız lazım. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var" dedi.
Erdoğan, sunları söyledi:
"Bakın bir terör mücadelesi şu anda bizim için en önemli sıkıntıdır. Ve bu terörün kaynakları bellidir. Hele hele sanat camiamız bunu çok çok iyi bilir. Spor camiamızdaki dostlar, arkadaşlar bunu çok çok iyi bilir. Çünkü eğer bu ülke teröre kurban edilirse, yazık olur. Şunu bilin ki, Türkiye'nin birliği, beraberliği sadece Türkiye için değil, bölge için ve dünyadaki mağdur, mazlum milletler için bir örnek teşkil edecektir. Türkiye ciddi bir sıçramanın içinde. Bunu dahi hazmedemeyenler var; 'Türkiye nasıl bu noktaya geliyor?' Benim bir Cumhurbaşkanı olarak hep arzum, isteğim şu: Diyorum ki, biz birlikte olursak, biz iri, diri, kardeş olursak hep birlikte Türkiye olursak, o zaman bizi kimse yıkamayacaktır. Bunu başarmamız lazım. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bizim ikide bir önümüze getirilen, bu Türk'tü, Kürt'tü, Laz'dı, Çerkez'di, Gürcü'ydü, Abaza'ydı... Ben artık diyorum, bizim kitabımızda bunların yeri yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşmeye mecburuz, orada bir olmaya mecburuz, orada beraber olmaya mecburuz."

'MİLLET BİR ÇEŞNİDİR'
"Çünkü burada bir millet kavramı nedir diye soruyorsak, millet kavramının içinde Türk'ü de vardır, Kürt'ü de vardır, Laz'ı da vardır, Çerkez'i de vardır, Abaza'sı da vardır, vesaire vesaire... Millet budur. Millet bir çeşnidir. Bunu farklı yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok. Ve Allah bizleri farklı kavimler halinde yarattı. Ama birbirimizle daha iyi tanışalım, anlaşalım diye yarattı. Yoksa ne Türk'ün Kürt'e, ne Kürt'ün Türk'e bir üstünlüğü yoktur. Ne Arap'ın beyaza, ne beyazın Arap'a üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece Allah'a ne kadar yakın olursak, o kadar. Onun için, Hacı Bektaş-ı Veli'nin dediği gibi, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım."

İFTARA KİMLER KATILDI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın evsahibi olduğu iftar yemeğinde, Mustafa Keser mini bir konser verdi. Davete, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Fatih Terim, Eşref Ziya Terzi, Hasan Kaçan, Rıza Çalımbay, Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak, Sibel Can, Mustafa Denizli, Zerrin Özer, Acun Ilıcalı, Neslihan Demir, Gülben Ergen, Cengiz Kurdoğlu, Hande Yener, Yavuz Bingöl, Hidayet Türkoğlu, Muazzez Ersoy, Kenan Sofuoğlu, Kenan İmirzalıoğlu, Fettah Can, Gamze Bulut, Eser Yenenler, Serkan Çağrı, Burcu Çetinkaya, Mustafa Sandal, Murat Dalkılıç, Tuğrul Odabaş, Aykut Kuşkaya, Berdan Mardini, Rıza Kayaalp, Sinan Özen, İbrahım Sadri, Haluk Piyes, Osman Sınav, Mirsad Türkcan, Niran Ünsal, Polat Yağcı, Necati Şaşmaz, Işın Karaca, Harun Erdenay, Turgay Demirel, Servet Tazegül, Gökhan Tepe, Hakan Duvar, Serdar Gökhan, Orhan Hakalmaz, Şafak Sezer, Tamer Yiğit, Murat Yıldırım, Derviş Zaim, Alişan, Hakan Ural, Sera Tokdemir, Esat Yontuç ve Ayhan Güngör katıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ağrı Dağı’nda PKK'liler ile asker arasında çatışma iddiası

SONRAKİ HABER

Avro Bölgesi anlaştı. Merkel ve Çipras'tan ilk açıklamalar geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...