12 Temmuz 2015 18:27

Ağrı Dağı’nda PKK'liler ile asker arasında çatışma iddiası

Paylaş

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Topçatan köyü ile Gülyüzü köyü arasında PKK'liler ile asker arasında çatışma çıktığı iddia edildi.
DHA'nın haberine göre çatışma, saat 16.00 sıralarında Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Topçatan ile Gülyüzü köyü arasında meydana geldi.

Operasyon için Ağrı Dağı’na gitmek üzere hazırlıklarını yapan asker ile canlı kalkan olarak operasyon bölgesine gitmek isteyen köylüler arasında gerginlik yaşandı. Türkiye-İran uluslararası karayoluna yürüyüp operasyona engel olmak isteyen köylülere Doğubayazıt’tan destek amaçlı gitmek isteyen kişiler gözaltına alındı. Gelenlerin araçları yol üzerinde kalırken asker yol boyu güvenlik önlemlerini arttırdı.

Bu sırada bölgeye gelen bir grup PKK'linin köylülere müdahale eden askerlere ateş açtığı öne sürüldü. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Çatışma sonrası PKK'liler Ağrı Dağı’na geri çekilirken, yaralananın olmadığı çatışmadan sonra uzun namlulu silahlara ait çok sayıda boş kovan bulundu. Asker bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

DİHA: YARALI VE GÖZALTILAR VAR
DİHA'nın haberinde ise, askeri operasyona karşı canlı kalkan olarak engel olmak isteyen köylüler ile askerler arasında yaşanan gerginliğin ardından askerlerin saldırması ile bazı köylülerin yaralandığı çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Yaşananların öğrenilmesi üzerine Doğubayazıt'tan destek amaçlı gitmek isteyen yurttaşların da gözaltına alındığı öğrenilirken, bölgede askeri önlemlerin arttırıldığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Ardahan'da asker minibüs taradı: 1 ölü, 2 yaralı

ÖNCEKİ HABER

Havuzlar hastalıklara davetiye çıkarabilir

SONRAKİ HABER

Erdoğan bazı sanatçı ve sporculara iftar yemeği verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...