13 Temmuz 2015 00:19

Yıldızların yeni adresi: MLS

Yapılan yeni transferlerle ve mevcut yıldızlarla birlikte bu sezon MLS futbolseverlerin keyifle takip ettiği, ilgilendiği liglerden birisi olacak gibi duruyor.

Paylaş

MLS (Major Futbol Ligi) kulüplerinin bu sezon yaptığı transferler sadece Amerika’da değil, tüm dünyada çokça konuşuldu. Frank Lampard ve David Villa (New York City FC), Steven Gerard (LA Galaxy), Kaka (Orlando City), Giovinco ve Altidore (Toronto) bu sene MLS’e katılan yıldızlardan en önemlileri olarak göze çarpıyor. Son olarak, Juventus’un emektar maestrosu Andrea Pirlo, New York City FC takımına imza attı. New York kulübü böylece bu sezon sahaya Pirlo, Lampard ve David Villa’nın bulunduğu tüm futbolseverleri heyecanlandıran bir kadro ile çıkıyor olacak… Futbol Akademi’den Barış Mercan transferleri yazdı.

BECKHAM İLE BAŞLADI
Bu sene yapılan transferlere ek olarak, şu anda MLS’de Robbie Keane (LA Galaxy), Clint Dempsey ve Obafemi Martins (Seattle Sounders), Jermaine Jones (New England Revolution) gibi oyuncuların da oynadığını düşünürsek, bu sezon MLS futbolseverlerin keyifle takip ettiği liglerden gibi olabilir. Son yıllarda MLS’e olan bu yıldız yağmurunun en büyük sebeplerinden biri hiç kuşkusuz ki 2007’de belki de futbol tarihinin en popüler oyuncularından biri olan David Beckham’ın LA Galaxy’e transfer olması. Beckham’ın yeni kıtaya ayak basması sadece Amerika’da değil, tüm dünya basınında geniş yankı bulmuştu. Beckham’ın MLS’de oynadığı süre zarfında yeni stadyum yatırımları yapıldı, büyük pazarlama gelirleri elde edildi ve en önemlisi Amerika’da diğer sporların çok gerisinde kalan futbol Amerikalılar tarafından daha çok ilgi görmeye başladı. 

KARİYERİNİN SONUNA GELEN YILDIZLAR
MLS’e artan ilgi ve yüksek ücretler başka yıldızlara da Amerika’nın yolunu tutturdu. Thierry Henry (NY Redbulls), Robbie Keane (LA Galaxy), Danny Koevermans (Toronto FC), Christian Wilhelmsson (LA Galaxy), Matteo Ferrari (Montreal Impact), Alessandro Nesta (Montreal Impact), Carlo Cudicini (LA Galaxy), Marco di Vaio (Montreal Impact) Juninho (NY Redbulls), David Beckham’ın ardından MLS’e transfer olan oyuncular furyasında en öne çıkanlar. MLS’e transfer olan futbolculara baktığımızda, birçoğunun 30’larını aşmış kariyerlerinin son günlerini yaşayan yıldızlar olduklarını görüyoruz. Bu yüzden her ne kadar bu transferler Amerika’da futbola olan ilgiyi arttırsa da, ligin kalitesini ne kadar arttırdığı tartışılır. Fakat Amerika’nın çoğu spor dalında dünyada en üstlerde yer aldığını ve spor yönetimi konusunda ne kadar ileride olduğunu düşünürsek, MLS’in yakın zamanda gelecek vaad eden kaliteli yıldızların da oynadığı bir lig olması pek de uzak görünmüyor. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Bu güzel dövmelerin kökeni neresi?

SONRAKİ HABER

Yusuf Halaçoğlu, Grup Başkanvekilliği görevinden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...