12 Temmuz 2015 12:20

HDP MYK toplantısı yarın yapılıyor

Paylaş

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün toplanıyor. HDP Eş başkanları başkanlığında yapılacak olan toplantıda, güncel gelişmeler, parti çalışmaları ve önümüzdeki dönemin planlaması çıkarılacak.

HDP MYK’sinin en önemli gündemi çözüm sürecinin geldiği aşama ve İmralı Heyeti’nin sürece ilişkin yaptığı açıklamaları olacak. HDP, İstanbul’da özellikle 77 kurum tarafından oluşturulan Barış Bloku’nun oluşturduğu eylem takvimini de gündemine alacak ve bu eylemlere güçlü katılımı planlayacak.

Yine koalisyon görüşmelerini de ele alacak olan HDP MYK’si özellikle Çarşamba günü AKP’nin HDP’ye yapacağı ziyarette ele alınması gereken partinin önceliklerine son şekli verilecek. HDP daha önce, koalisyon görüşmelerinde temel önceliklerini, demokrasi, barış ve adalet gibi 3 temel başlıkta açıklamış ve bunun için bir metin hazırlığına girişmişti.

Ayrıca barış talebinin en önemli alt başlığı ise hem Suriye’ye yönelik savaş hazırlıkları hem de hükümetin son dönemlerde çözüm sürecini boşa çıkaran yaklaşımları oluşturacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

WhatsApp yasaklanacak mı?

SONRAKİ HABER

Koalisyon görüşmeleri yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...