12 Temmuz 2015 12:06

Meclis, RTÜK için toplanacak

Paylaş

Meclis, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na üye seçimini yapmak üzere toplanacak.

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Naci Bostancı başkanlığında Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna üye seçimini yapmak üzere Salı 15.00’te toplanacak. Ancak RTÜK üye seçimi partiler arasında adeta krize neden oldu.

RTÜK’TE ÜÇ ÜYENİN GÖREV SÜRELERİ SONA ERİYOR

AKP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Davut Dursun ile Hasan Tahsin Fendoğlu ve MHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Esat Çıplak’ın altı yıllık görev süresi 14 Temmuz 2015 tarihinde sona eriyor. RTÜK, TBMM tarafından seçilen 9 üyeden oluşuyor. RTÜK üyelerinin görev süresi 6 yıl. Bu seçimlerde, boşalan üyeliklerin siyasî parti gruplarına dağılımı, ilk seçimde siyasî parti grupları kontenjanından seçilen üye sayısı ve siyasî parti gruplarının halihazırdaki oranı dikkate alınmak suretiyle yapılıyor. TBMM Başkanlığından gruplara RTÜK’e üye seçiminde siyasi parti gruplarının üye dağılımına ilişkin cetvel gönderildi.  Buna göre 9 üyenin dağılımı şöyle: AKP’ye 4, CHP’ye 2, MHP’ye 1, HDP’ye 1 ancak MHP ve HDP’nin RTÜK’teki oranlarında eşitlik nedeniyle iki parti arasından birisine 2 üyelik, diğerine 1 üyelik verileceği ifade edildi.

RTÜK’TE BOŞALAN ÜÇ ÜYELİK İÇİN SEÇİM YAPILACAK

RTÜK’te boşalan 3 üyelikten biri AKP’ye biri MHP’ye düşüyor. 7 Haziran seçimlerindeki sonuca göre AKP’den boşalan üçüncü üyelik için ise MHP ve HDP arasında seçim yapılacak.
Meclis Başkanı İsmet Yılmaz imzasıyla gönderilen yazıda, Genel Kurul’da RTÜK’te kalan bir üyelik için aynı sayıda milletvekiline sahip olan MHP ve HDP’nin bildireceği iki aday arasında seçim yapılacağı ifade edildi. (ANKA)

 

ÖNCEKİ HABER

Cazın profesyonelleri aynı sahnede

SONRAKİ HABER

WhatsApp yasaklanacak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa