12 Temmuz 2015 11:50

Rojava’da yaşamını yitiren savaşçılar uğurlandı

Rojava ve Şengal’de yaşamını yitiren 9 YPG/YPJ savaşçısının cenazeleri önceki gün Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Til Ebyad’da (Girê Sipî) IŞİD’e karşı direnişte yaşamını yitiren YPG’li Ferman Tuğrul Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Paylaş

Girê Sipî’nin (Til Ebyad) Mişrefiye köyünde IŞİD’le girdiği çatışmada 30 Haziran’da yaşamını yitiren YPG’li İsmail Bağışkondu’nun (Bedran Siverek) cenazesi de Silopi’de yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesi ve MEYDAR tarafından teslim alınarak Siverek’e getirildi. Cenaze Siverek’e bağlı Keçiburcu (Geciburc) Mahallesi’nde aralarında HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın da bulunduğu binlerce kişi tarafından omuzlara alınarak mahalle mezarlığına götürülerek, toprağa verildi.

Burada konuşan DBP Urfa İl Eşbaşkanı İsmail Kaplan, “Bu dökülen kanın ortağı AKP hükümetidir. Ama şehitlerimize söz veriyoruz onların taşıdığı bayrağı mutlaka özgürlükle taçlandıracağız” dedi.

YPG’li Bağışkondu’nun ağabeyi Rıfat Bağışkondu ise, “Kardeşim bana ‘Herkes Kürtler cahil olduğu için dağa çıkıyor diyor. Ama ben üniversiteyi bitirip öyle çıkacağım’ demişti. Sözünü tutarak, üniversiteyi bitirdikten sonra gitti. Kardeşi ve mücadelesiyle gurur duyuyorum” dedi. 

'KATİL IŞİD İŞBİRLİKÇİ AKP' SLOGANI

Girê Sipî’de IŞİD’le girilen çatışmada 30 Haziran’da yaşamını yitiren YPG’li Mehmet Emin Kılıç’ın (Taylan Rozerîn) cenazesi de Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde binlerce kişi tarafından, ‘Katil İŞİD işbirlikçi AKP’ sloganlarıyla toprağa verildi.

Girê Sipî’deki çatışmada yine 30 Haziran’da yaşamını yitiren YPG’li Ahmet Çılgın’ın (Bextiyar Qoser) cenazesi ise Mardin’in Kızıltepe ilçesinde defnedildi. Cenaze sırasında polisin Abdullah Öcalan flamalarının indirilmesini istemesi üzerine bir süre gerginlik çıktı. Bunun üzerine HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım polise seslenerek, “Bu sesim bütün Türkiye’ye gitsin. Türkiye’nin şu gençlere borçlu olduğu hiçbir zaman unutulmasın. Eğer bu gençler DAİŞ’e karşı savaşmasaydı, bu zihniyetin aynısı Türkiye’ye gelir ve burada da bunlar yaşanırdı. Hepimiz onlara borçluyuz” dedi. Polisin çekilmesi üzerine gerilim sona erdi.

Kobanê’nin güney batısındaki Sirrin kasabasında 7 Temmuz’da IŞİD’le girilen çatışmada yaşamını yitiren YPG Savaşçısı Ozan Yıldız’ın (Fırat Andok) cenazesi de önceki gün Diyarbakır’dan alınarak Muş’un Varto ilçesine getirilerek binlerce kişi tarafından toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Osmanlı Esirleri Sergisi Londra’da

SONRAKİ HABER

Şeyhler neden resim seviyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa