12 Temmuz 2015 11:29

'Doktor değil çözüm bekliyoruz'

Açlık grevini 8'inci gününde sürdüren Arduç ailesi gelen sağlık ekiplerinin tıbbi müdahalesine izin vermedi. Sonuç alınmadan grevi bitirmeyeceklerini yineleyen Adile Arduç, "Biz doktor değil çözüm bekliyoruz. Yaşanacak can kayıplarından yetkililer sorumludur. 60 metrelik bir köprü yapmak çok mu zor?" diye sordu.

Paylaş

Dersim'in Nazımiye ilçesinin Dallıbahçe köyüne bağlı Ilısu mezrasında "kaçak" olduğu için yapımı mahkeme kararıyla durdurulan Pembelik Barajı'nın su tutmasıyla tüm yerleşim yerleriyle bağlantıları kesilen Arduç ailesinin başlattığı açlık grevi 8'inci gününde sürerken, aile gelen sağlık ekiplerinin tıbbi müdahalesini kabul etmedi. Dün Dersim Devlet Hastanesi'ne sağlık ekiplerinin aileyi ziyaret ederek, tıbbi müdahalede bulunmak istediği; ancak grevdeki Ayhan Arduç'un sağlık durumunun giderek kötüye gitmesine rağmen müdahaleyi kabul etmediği belirtildi. Sonuç alınıncaya kadar eylemlerinin süreceğini söyleyen anne Adile Arduç, "Doktor değil çözüm istiyoruz. Yıllardır yolumuzu yapmayan devlet yaşananların sorumlusudur. Yolları kesen şirkettir; ancak sorumlu devlettir. Sağlık koşullarımız giderek ağırlaşıyor ancak biz mücadeleyi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz. Biz yol istiyoruz. Yaşanacak can kayıplarından yetkililer sorumludur" dedi. Barajın yapımıyla zaten ölüme terk edildiklerinin söyleyen Arduç, "Biz, doktor değil çözüm bekliyoruz. Yaşanacak can kayıplarından yetkililer sorumludur. 60 metrelik bir köprü yapmak çok mu zor?" diye sordu. 

VALİ SORUMLULUĞU ŞİRKETE ATTI 

Konuya ilişkin Dersim Valisi Osman Kaymak ile görüştüklerini belirten HDP Dersim Milletvekili Edibe Şahin, Kaymak'ın sorumluluğun Pembelik Barajı'nı yapan şirkette olduğunu söylediğini aktardı. Bunun üzerine şirketin yöneticileri ile görüştüğünü belirten Şahin, şirket yetkililerinin söz konusu alanın Pembelik Barajı ile değil Seyrantepe Barajı nedeni ile yolsuz kaldığını savunduklarını belirtti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bagaj parası vermemek için 12 kat giyinen genç uçakta sıcaktan bayıldı

SONRAKİ HABER

Osmanlı Esirleri Sergisi Londra’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...