12 Temmuz 2015 10:56

16 YPG/J savaşçısının daha kimlik bilgileri açıklandı

YPG Basın Merkezi, Kobanê ve Haseke'de IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitiren 16 savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

Paylaş

YPG yazılı bir açıklama yaparak Kobanê’nin güneyinde Hasekê’ye kadar uzun bir hatta yaşanan IŞİD saldırılarında yaşamını yitiren 16 savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.  

Açıklama şöyle;

Çetelerin son umudu olarak gelişen son bir hafta içerisinde geliştirdikleri saldırılar kendi varlıklarını bu topraklarda sürdürmek içindir. O yüzden de büyük bir hazırlıkla uzun süreli bu saldırıları geliştiriyorlar. Güç takviyesi ve ağır silahlarla saldırılarını düzenliyorlar.

Ancak çetelerin bu saldırıları her zaman olduğu gibi cesaretli ve fedakar güçlerimizin engeline takıldı. Bir kez daha çeteler irade, kararlılık ve özgürlük tutkunları karşısında başarısızlığı yaşadı.

Bu saldırılara karşı, kuşkusuz halkların özgürlük savunması ve özgürlük bayrağını yükselten şehitlerimiz olmuştur. bugün 16 şehidimizi açıklıyoruz. 15 arkadaşımız Kobanê’den Hasekê’ye uzanan uzun bir hatta şehadete eriştiler. Diğer arkadaşımız ise bir süre önce yaralanmıştı ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehadete ulaştı.

Komutan Akîf, Dilşêr ve Berîtan arkadaşlarımızın öncülüğüne tarih yazıldı. Çetelerin saldırıları amacına ulaşmaması için ne geldiyse onu yaptılar ve başardılar. Bir kez daha ispat edildi ki, halkımızın savaşçıları oldukça bu kadim topraklar kirletilemeyecek. 16 ölümsüz yoldaşımız şahsında bir kes daha tüm şehit yoldaşımızı anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Onların sevgisi ve gönül sıcaklığı, gülen yüzleri, temiz ve kutsal hedefleri bundan sonra kimliğimiz ve yaşamımızın rehberi olacağının sözünü veriyoruz.” (ANHA)

Yaşamını yitirenlerin kimlik bilgileri şöyle: 

Muhamed Bozan (Kobanê) 
Cemal Mihemed (Kobanê) 
Nûcan Damla (Diyarbakır)
Ozan Yıldız (İstanbul) 
Hîlan Üstüntaş (Van)
Emîne Dinç (Urfa) 
Berîtan Gap (Urfa)
Mahsum Seçen (Şırnak)
Devlet Turan (Şırnak) 
Necla Yılmaz (Batman)
Ayşe Kaçar (Siirt) 
Adem Tankan (Şırnak)
İsmail Ataman (Şırnak)
Fatma Dalmış (Şırnak) 
Hazal Eren (Şırnak)
Huseyin Gokalp (Şırnak)

 

ÖNCEKİ HABER

Çöp kokusundan rahatsız olan mahalle halkı yol kapattı

SONRAKİ HABER

TPIC işçileri kitle örgütlerine yetki verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...