12 Temmuz 2015 10:50

Çöp kokusundan rahatsız olan mahalle halkı yol kapattı

Paylaş

Kocaeli Dilovası'nda bulunan İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme Anonim Şirketi'nin (İZAYDAŞ) çöp depolama alanından ilçeye yayılan koku üzerine mahalle halkı eylem yaptı. İZAYDAŞ yolunu bir süreliğine ulaşıma kapatan mahalle halkı, çöp araçlarının tesise girmesini engelledi.

2006 yılında kurulan çöp depolama alanından, havaların da ısınmasıyla birlikte çevreye kötü koku yayılmaya başladı. Yaz sıcağında evlerinin camını açamayan çevre sakinleri, iki gün önce İZAYDAŞ çöp depolama alanı önünde başlattıkları protestolarını dün de sürdürdü. Tesis önünde oruçlarını açan mahalle halkı, ardından çöp depolama alanı yolunu bir süreliğine kapatarak tesise çöp araçlarının giriş ve çıkış yapmasına izin vermedi. 

İlçe sakinlerinin 4 maddeden oluşan taleplerinin yerine getirilmediği sürece eylemlerini sürdüreceklerini belirterek Dilovası HDP İlçe Başkanı Kamuran Toker, "Birincisi yeni açılan alanların derhal durdurularak inşaat alanlarının tekrar ağaçlandırılmasını istiyoruz. İkincisi Dilovası dışında hiçbir ilçenin çöp aracının buraya döküm yapmaması. Üçüncüsü kokuya neden olan unsurların tespit edilerek derhal çözüm sağlanması. Dördüncüsü ise mevcut çöp alanının kaldırılması yönünde ilgili yetkililerin ve siyasi iktidarın olabilecek en kısa zamanda net bir tarih belirtmesi" dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından çöp depolama alanı önünde halay çekip dağıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstifa eden AKP yöneticileri Tekman'da tabelayı indirdi

SONRAKİ HABER

16 YPG/J savaşçısının daha kimlik bilgileri açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...