12 Temmuz 2015 09:00

Sınırdaki hendekleri protesto eden gençlere polis saldırısı

Nusaybin-Qamişlo arasında kazılan hendekler, askeri ve siyasi operasyonları protesto eden Nusaybinli gençlere, polisin saldırısı ile başlayan çatışmalar gece geç saatlere kadar sürdü.

Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Rojava'nın Qamişlo kenti arasında kazılan hendek ile askeri ve siyasi operasyonlar, gençler tarafından protesto edildi.

Fırat ile Dicle mahallelerini birbirine bağlayan Ahmet Kaya Köprüsü üzerinde toplanan bir grup genç, lastik yakarak yolu kurduğu barikatlarla trafiğe kapattı."Bijî Serok Apo", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Hendekler size mezar olacak" sloganları atan gençlere, polis gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. Gençlerin de polise, hava fişek, taş ve molotofkokteyli ile karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma ara sokaklara yayıldı. 

Dicle, Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallelerine yayılan çatışmalar esnasında polislerin rast gele sokaklara gaz bombaları attığı görülürken, mahalleler gaz bulutu altında kaldı. Olaylar gece geç saatlerde sona ererken, ilçedeki yurttaşlar polisin gazlı saldırıdan olumsuz etkilendi.

Öte yandan önceki gece Nusaybin Demiryolu bölgesinde çıkan olaylar sonucu gözaltına alınan M. Ali Ala adlı genç, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Maden-İş Ege Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu: Eski yönetim devam ediyor

SONRAKİ HABER

İzmir’de sendikacılardan metal deklarasyonu: Bu mücadele bizim de mücadelemiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa