12 Temmuz 2015 09:00

Maden-İş Ege Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu: Eski yönetim devam ediyor

Paylaş

Maden-İş Sendikası Ege Bölge Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Sendikanın konferans salonunda yapılan genel kurulda mevcut şube başkanı Recep Satır ile Soma Kömür İşletmeleri İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı yapmış olan Murat Kalın’ın listesi yarıştı. 150 delegeden 80 oy alan Satır yeniden seçildi. 

Divan Başkanlığını Genel Merkez Yöneticisi Gülahmet Güven’in yaptığı genel kurulda yönetime aday olan Engin Kurşuncu’nun konuşma yapma talebi, “Herkes talep eder, çok uzar, tartışma çıkar” gibi gerekçelerle oylama bile yapılmadan reddedildi.

Duyurusu yapılmayan genel kurula işçi katılımı çok az oldu. Divanın seçilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şube organlarına aday olanların isimlerini yazdırması ve listelerin hazırlanması için saat 13.00’e kadar ara verildi. 13.00’te başlayan oy kullanma işlemi sırasında cep telefonları kabine alınmadı. 

Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından yapılan sayımda Recep Satır 80 oy alırken, Murat Kalın 47 oy aldı. Satır dışında yeni yönetime Ünal Şahan, Kıyas Çalı, Alaettin Artma ve Nazmi Gürleyen seçildi. 

Murat Kalın’ın listesinde olan ve İmbat madeninde aşçıbaşı olarak çalışan Gürleyen muhalefetten giren tek kişi oldu.

Bu iki liste dışında şube sekreterliği, mali sekreterlik ve teşkilatlanma sekreterliğine aday olan maden işçileri İsa Adaş, Engin Kurşuncu ve Hüseyin Aslan mevcut delege yapısından 2’şer oy alabildi. 

Kamudan aday çıkmazken mevcut yönetim, 4 İmbat, 1 Soma Kömürleri elemanından oluşmuş oldu.

Son yapılan genel merkez genel kurulunda kamunun ayrı bir şube olması kararlaştırılmıştı. (Soma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP, YÖK’ün puan değişikliğini Meclis gündemine taşıdı

SONRAKİ HABER

Sınırdaki hendekleri protesto eden gençlere polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...