12 Temmuz 2015 08:03

Yeşil Yol direnişinin sembolü kadınlar: Mücadelemiz sürecek

Jandarmanın saldırısına uğrayan 71 yaşındaki Gönül Günay ile kuzeni 48 yaşındaki Süreyya Yücel, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Paylaş

 Muhammet KAÇAR

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi'ndeki Samistal Yaylası'nda 'Yeşil Yol Projesi' için çalışan dozerin önüne geçerek çalışmayı durduran, ardından da jandarmanın saldırısına uğrayan 71 yaşındaki Gönül Günay ile kuzeni 48 yaşındaki Süreyya Yücel, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Yeşil Yol Projesi'nin karşısında durmaya devam edeceklerini anlatan Günay ve Yücel, "Bu yolu istemiyoruz. Durdurmakta kararlıyız" diye konuştu.

'Yeşil Yol Projesi' çalışmasını durdurmak için hiç düşünmeden kendini dozerin önüne attığını anlatan Gönül Günay, jandarmanın kendilerini tartakladığını ve zor kullanarak uzaklaştırdığını söyledi. Jandarmaya direnirken darbe aldıklarını ifade eden Gönül Günay, olay sırasında  "Cenazemiz buradan kalkar, dozer ancak buradan geçer" ifade etti. Gönül Günay, şunları söyledi:

"Mücadelemiz devam edecek. Bu mücadelenin bütün sağduyulu insanların mücadelesi olması lazım. Yaylalar bizim. Doğada sığınacak yer kalmadı. Her şeyimiz elimizden alındı. Ormanlarımız dün Osmanlı tapusu ile bizim elimizdeydi, şimdi bir şeyimiz yok. Orman olmuş tarlaları bile elimizden alıyorlar. O dağları da delik eşik ederek doğayı yok edecekler. Ben o dağlarda büyüdüm. Bu doğanın yok edilmesi beni çok üzüyor. Bu projenin yararı olacağını sanmıyorum. Birilerine apartman mı yapacaklar? O doğa ölür, biter. Bu bölge dünyanın en güzel yerlerinden biri. Derdimiz, yaylalarımız kurtarmak. Başka bir derdimiz yok. Bu yolu istemiyoruz."

‘YEŞİL YOLU DURDURMAKTA KARARLIYIZ’

Yaylaların geçmişten geleceğe kalan yerler olduğunu ve korunması gerektiğini anlatan Süreyya Yücel ise, yaylaların gelecek kuşaklara bozulmadan kalmasını istediklerini belirtti

Yaylaların poşet çöplüğüne çevrilmesini istemediklerini belirten Yücel, "Bu yaylaların ranta kurban verilmesini, topraklarımızın delik deşik edilmesini istemiyoruz. Ayder Yaylası turizme açıldı ama çiçekler yerine poşet ve galoşlar ortalıkta dolaşıyor. Bu görüntüleri yaylalarımızda görmek istemiyoruz. Bu nedenle Yeşil Yola karşı çıkıyoruz ve dur diyoruz. Bunu durdurmakta kararlıyız" diye konuştu. (Rize/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ardahan'da asker minibüs taradı: 1 ölü, 2 yaralı

SONRAKİ HABER

CHP, YÖK’ün puan değişikliğini Meclis gündemine taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...