12 Temmuz 2015 07:53

Ardahan'da asker minibüs taradı: 1 ölü, 2 yaralı

Göle'ye bağlı Gundik (Koyunlu) köyünden yaylaya giden köylülerin içinde bulunduğu minibüs, operasyona çıkan askerlerce tarandı. Tarama sonucu Kamber Morkoç adlı yurttaş yaşamını yitirdi, Sabri Morkoç ve Altan Akın da yaralandı.

Paylaş

Ardahan'ın Göle ilçesi Gundik (Koyunlu) köyünde sabah saatlerinde köye bağlı yaylaya giden köylülerin içinde bulunduğu minibüs askerler tarafından tarandı. Uzun namlulu silahlarla taranan araçta bulunan Kamber Morkoç yaşamını yitirdi, Sabri Morkoç ve Altan Akın isimli yurttaşlar da yaralandı. 

Edinilen bilgilere göre, sabah saat 08.00 sularında Koyunlu köyünde yaylaya gitmek için minibüsleriyle yola çıkan Kamber Morkoç, Altan Akın ve Sabri Morkoç, Erzurum, Ardahan ile Göle'den iki gün önce gelen ve Erzurum sınırındaki ormanlık bölgede operasyon için konuşlanan asker tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Seyir halindeyken taranan aracın durması üzerine, aracın yanına gelen askerler, yaralılara müdahale dahi etmeden bölgeden uzaklaştı. Saldırı esnasında üç sivil de yaralandı.

Yaralı haliyle taranan aracı kullanan Altan Akın, diğer yaralı arkadaşlarıyla birlikte Göle Devlet Hastanesi'ne kadar geldi. 70 yaşındaki Kamber Morkoç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 40 yaşındaki Sabri Morkoç göğüs, 35 yaşındaki Altan Akın ise karın bölgesinden yaralandı. Morkoç ve Akın yapılan ilk müdahalenin ardından Ardahan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 

Öte yandan operasyona çıkan askerlerin, taramanın yapıldığı bölgede sabahın erken saatlerinde Senemoğlu köyünden yaylaya gitmek isteyen köylüleri de durdurarak, kimlik kontrolü yaptığı bildirildi. Kimlik kontrolüne tepki gösteren köylülere askerin hakaret ettiği kaydedildi.

 VALİLİK: AÇIKLAMA YAPTI

Ardahan Valiliği, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Göle Belediyesi'nin içme suyu depolarının bir kısmı Erzurum ili Şenkaya ilçesi İnceçayır mevkiinde ormanlık alanda bulunmaktadır. 9 Temmuz günü öğle saatlerinde su kesintisini gidermek için bölgeye giden belediye ekiplerine bir grup bölücü terör örgütü mensuplarınca müdahale edilmiş, su kesintisini kendilerinin yaptıklarını beyan ederek arızanın giderilmesini engellemişlerdir. Belediye personeli serbest bırakılmış ancak araca el konulmuştur. Olayın öğrenilmesiyle birlikte kesintiyi gidermek ve aracı almak için olay mahallinin Erzurum ili sınırları içerisinde olması nedeniyle Erzurum Valiliğiyle irtibata geçilmiş ve güvenlik güçlerince operasyon başlatılmıştır. Operasyon sırasında el konulan belediye aracı olay yerinde yakılmış vaziyette bulunmuştur. Ancak 12 Temmuz günü olay yerindeki araç ile ilgili olay yeri incelemesi yapıldığı esnada jandarma görevlilerine terör örgütü mensuplarınca ateş açılmış, açılan ateş sonucunda olay yerine nasıl geldiği tam olarak tespit edilemeyen sivil bir araç teröristlerin açtığı ateşin hedefi olmuş ve araç içerisinde bulunan 4 kişiden 2’si yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 vatandaşımız vefat etmiştir."

OPERASYON BÖLGESİNE GİTMEK İSTEYEN HALKA POLİS ENGELİ

Kamber Morkoç adlı yurttaşın yaşamını yitirdiği, Sabri Morkoç ve Altan Akın isimli yurttaşların ise yaralandığı olay yerine gitmeye çalışan halk polis tarafından durduruldu. İlçe çıkışında TOMA ve zırhlı araçlarla barikat kuran polisler, ilçeye yaklaşık 6 kilometre mesafedeki köye geçişlere izin vermiyor. Halk yolda oturma eylemi başlatırken, HDP milletvekilleri ve yöneticilerinin görüşmeleri sürüyor. 

Operasyon bölgesine gitmeden önce, saldırıyı kınamak amacıyla HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş, HDP Kars Milletvekili Şafak Özanlı, DBP ve HDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaş, HDP ilçe binası önünden adliye binasına yürüdü. Yürüyüşte sık sık, "AKP halka hesap verecek" ve "PKK halktır halk burada" sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından konuşan HDP Milletvekili Aktaş, operasyonun AKP'nin emri ile yapıldığını vurguladı. Saldırının Göle ve Ardahan halkının 7 Haziran seçimlerinde ortaya koymuş olduğu iradeye dönük olduğunun söyleyen Aktaş, operasyonu ve olası çatışmaları durdurmak amacıyla ayakta olacaklarını dile getirdi. 

Öte yandan tarama sonucu yaşamını yitiren Kamber Morkoç'un (70) cenazesi ise Ardahan Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor.

  

                           

 

ÖNCEKİ HABER

Öcalan’a yönelik tecrite karşı meşaleli yürüyüş

SONRAKİ HABER

Yeşil Yol direnişinin sembolü kadınlar: Mücadelemiz sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...