11 Temmuz 2015 14:47

Kenanoğlu Meclise taşıdı, Valilik geri adım attı

Paylaş

Çorum Valiliğinde bulunan yemekhane, tadilat gerekçesiyle ramazan ayıyla birlikte kapatıldı. Konunun Meclise kadar taşınmasının ardından Valilik geri adım attı. Yemekhanenin pazartesi gününden itibaren tekrar hizmete başlayacağı açıklandı.

Valilik hizmet binasının 9. katında bulunan yemekhane, açıldığı günden bu yana ilk kez bir ramazan ayında hizmete kapatıldı. Kapatmaya gerekçe olarak ise tadilat işleri ve ramazan ayında işletmenin zarar etmesi gösterildi. Vali Ahmet Kara’nın talimatıyla kapatılan yemekhaneden yemek kartı alan memurların ücretleri de iade edildi.

22 Haziran’dan itibaren kapalı tutulan yemekhane ile ilgili tartışmalar büyüyünce konu Meclise kadar taşınmıştı. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e, “Yaklaşık 500 kişinin yemek yediği yemekhane tamir bakım işlemleri bittiği halde neden tekrar hizmete açılmadı? Ramazan ayı nedeni ile kapatılmış ise her çalışanın oruç tuttuğu bilgisine nasıl ulaşıldı? Çorum Valiliğinin bu keyfi tutumuna karşı nasıl bir yaptırım uygulanması düşünülüyor?” sorularını yöneltmişti.

Çorum Valisi Ahmet Kara, bir gazetede yaptığı açıklamada, “Tadilatı bilerek ramazan ayına bıraktık. Normal zamanda 600 kişi yemek yerken ramazanda 98 kişi yiyor. Zarar etmeyelim diye ramazanda kapattım. 98 kişi de gitsin çarşıda yemek yesin” ifadelerini kullanmıştı. (Çorum/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

TPIC işçileri mücadelede kararlı

SONRAKİ HABER

Yurttaş Kazım'a saldırı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...