11 Temmuz 2015 07:42

TGS, 64. yılını kutladı: Geleceğe güvenle bakmak için örgütlenelim

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) dün 64. yaşını kutladı. 64. yaş günü sebebiyle açıklama yayımlayan TGS, gazetecileri ‘Geleceğe güvenle bakmak için TGS çatısı altında örgütlenmeye’ çağırdı.

TGS’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı. “Kurulduğundan bu yana gazetecilerin, medya çalışanlarının iş, yaşam ve gelecek güvencesini sağlamak için çaba sarf eden, üyelerinin hak ve menfaati için çalışan Türkiye Gazeteciler Sendikası aynı yolda kararlılıkla yürümeye devam edecektir.

Türkiye baskıların, tutuklamaların, işten atmaların, güvencesiz ve sendikasız çalışmanın yaygın olduğu bir ülke. Cezaevlerinde bulunan 20 meslektaşımızın özgürlüğü sendikamızın birinci önceliği olarak gündemindedir. Hemen her gün bir meslektaşımızın adliyelerde hakim karşısına çıkıyor olması basın ve ifade özgürlüğü konusunda ne kadar geriye gidildiğinin göstergesidir.

Bu durumu değiştirebilmek için sendikamız 64. yılında basın özgürlüğü, cezaevlerindeki meslektaşlarımızın özgürlüğü ve iş kolumuzda çalışanların daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için örgütlenme seferberliği başlatmıştır.

Gazetecileri, medya emekçilerini, matbaa işçilerini, yayınevi çalışanlarını; ekonomik ve sosyal haklarına kavuşabilmek, geleceğe güvenle bakabilmek için sendikamız çatısı altında birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Star'ın fantastik dünyası: Sıradaki Gezi senaryosu ne?

SONRAKİ HABER

Aziz Yıldırım: Van Persie pazar günü geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...