11 Temmuz 2015 07:29

Star'ın fantastik dünyası: Sıradaki Gezi senaryosu ne?

Paylaş

Hemen her gün fantastik senaryoları okuyucusuna sunan Star gazetesinin yeni kurgusu Çin’in Şincan Özerk Bölgesi’ndeki Müslümanlara yapıldığı iddia edilen baskı sonrasında Türkiye’de çıkan olaylar ile yeni bir ‘Gezi’ ortaya çıkarma üzerine.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘ilan-ı aşk etmesi’yle tanınan Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Star gazetesi, Çin’in Şincan Özerk Bölgesi’ndeki Müslümanların oruç tutmasına ve ibadet etmesine izin vermediğine dair iddialar sonrası Türkiye’de düzenlenen saldırıların ‘Gezi tuzağı‘ olduğunu iddia etti. Uygur Türklerine getirilen ‘ibadet yasağı‘ iddialarının asılsız çıkmasına rağmen Çin’de Müslümanların oruç tutmasına izin verilmediği ileri sürüldü bu nedenle de Türkiye’nin birçok yerinde Çin restoranlarına, konsolos ve büyükelçiliklere, Çinli sandıkları turistlere saldırılar düzenlendi. Hatta Çinli işçilerin de sınır dışı edilmesi istendi.

Saldırıların başlamasından iki hafta sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Çin ziyaretim öncesinde yapılan protestolar manidar”  ifadelerini kullanınca Star gazetesi hemen buradan bir Gezi provası senaryosu yazdı.

Star’dan Saadet Oruç’un ‘Uygurlar üzerinden yeni Gezi tuzağı‘ haberinde “Çin’in Doğu Türkistan bölgesinde yaşayan Müslümanlara yönelik uygulamaların, abartı şekilde soysal medya platformlarında ve basında sürekli gündeme getirilmesi provokatif olayları da beraberinde getirdi” ifadeleri kullanıldı.

Haberde, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın 30 Haziran’da iddialara dair Çin’i uyardığı ise yer almadı.

Star, 29 Haziran günü 'Uygur Türklerine Suriye'de Çin oyunu' haberini sürmanşet yapmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kenanoğlu Meclise taşıdı, Çorum Valiliği geri adım attı

SONRAKİ HABER

TGS, 64. yılını kutladı: Geleceğe güvenle bakmak için örgütlenelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa