11 Temmuz 2015 06:38

Oyuncu Bade İşçil'den koruma talebi

Oyuncu Bade İşçil, eşi Malkoç Süalp'un kendisi ve çocuğuna psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığını belirterek, can güvenliğinin olmadığını belirtti. İşçil'in talebi üzerine koruma kararı verildi.

Paylaş

Oyuncu Bade İşçil geçtiğimiz Mayıs ayında mahkemeye başvuru yaparak, "Öfke nöbetlerini kontrol edemediği, baskıcı, asabi, katı kuralları bulunduğu ve evliliklerini işkenceye dönüştürdüğü"nü belirterek eşi Malkoç Süalp hakkında boşanma davası açtı. Daha sonra boşanma davasını geri çeken İşçil, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle koruma talep etti. İşçil, İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurarak, Malkoç Süalp'e yönelik koruma kararı alınmasını isteyerek, dilekçesinde 9 aylık bir çocuğu olduğunu ve eşinin küçük çocuğuna psikolojik şiddet uyguladığını söyledi.

İşçil, dilekçesinde evlendiği günden itibaren eşinin sözlü şiddet uyguladığını, ilerleyen zamanlarda bu şiddetin fiziki şiddete dönüştüğünü anlatarak can güvenliğinin olmadığını belirtti. Eşinin boşanmak istediğini öğrendiği andan itibaren şiddetini artırdığını kaydeden İşçil, evden çıkartılmadığını, çıkması halinde de tehditler ile karşı karşıya kaldığını anlattı. Dilekçesinde "Boşanmak istiyorum ama sığınacak yerim yok" diyen İşçil'in talebini değerlendirmeye alan mahkeme, 2 ay süreyle koruma tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

Aile Mahkemesi ayrıca ilginç bir karara imza atarak, Malkoç Süalp'in "öfke kontrolü, stresle başa çıkma, şiddeti önlemeye yönelik farkındalık sağlayarak tutum ve davranış değiştirmeyi hedefleyen eğitim ve rehabilitasyon programlarına katılmasına" da karar verdi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in insansız uçağı Trablus limanı yakınına düştü

SONRAKİ HABER

Yeşil Yol için komando eşliğinde iş makinesi getirdiler, Rizeli yine 'Dur' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...