10 Temmuz 2015 21:36

Batman’da TPIC işçilerinin yakınlarına saldırı

Batman’da 3 gün önce direniş başlatan TPIC işçilerin yakınları eylem alanına girmek isteyince polis saldırdı. Yaşanan arbedede bir komiser gözünden yaralandı.

Paylaş

Türkiye Petrolleri’nin (TP) taşeron şirketi Turkish Petroleum International Company'de (TPIC) çalışan işçilerin yakınları, işçilerin eylem yaptığı alana girmek istedi. Yüzlerce işçinin yakını, TP Bölge Müdürlüğü kapısının önünde bir araya gelerek burada çeşitli sloganlar attı.

Burada içeri girmek isteyen ailelere polis saldırdı. Polis ile aileler arasında bir anda arbede yaşandı. Yaşanan arbede de bir komiser gözüne isabet eden su şişesi sonucu yaralandı.

Aileler ve polisler arasında yaşanan arbede Petrol İş Sendikası Batman Şubesi yetkililerinin araya girmesi ile son buldu. TP Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen aileler daha sonra oturma eylemine geçerek polislere tepki gösterdi.

Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, yaptığı açıklamada, işçilerin haklı bir eylem başlattığını ve eylemlerinin devam edeceğini söyledi. Polis ve aileleri karşı karşıya getiren zihniyeti kınadıklarını belirten Tekik, “Eylem yapan işçiler 3 gündür burada aç ve susuz bekliyor. 72 saattir eylemleri devam ediyor. Ama maalesef AKP hükümeti verdiği sözleri tutmadı. Bütün herkesin verdiği sözler yalan oldu. Bugün arkadaşlarımızın işlerine son verildiği çok acımazsızca cep telefonlarına mesaj olarak gönderildi. Bu işçilere Batman’ın desteği katlanarak devam edecektir. Bu ülkeyi yöneten AKP Hükümetinin bu tepkileri görmesi gerekiyor. Batman’da 140 Türkiye genelinde 350 işçinin işine son verildi. Bunu herkes bilsin.” dedi.

Bu arada TP Bölge Müdürlüğü'nün giriş çıkışları yapılan eylemden dolayı yasaklandı. İşçi ailelerinin yakınları TP girişinde oturma eylemi yaparak olayı protesto etti. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Cerablus'taki IŞİD hedefleri havadan bombalandı

SONRAKİ HABER

Kahire'de İtalyan Konsolosluğu önünde bombalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...