11 Temmuz 2015 00:53

Belediye, mafyayı legalleştiriyor

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesinin şehirdeki cadde kenarlarını otoparka çevirmesini değerlendiren Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, “Otoparkları zaten geçmişte mafya işletiyordu. Şimdi Meclis karalarıyla kağıt üzerinde legalleştiriyorlar” dedi. 

Ankara Rüzgarlı Sokak’ta otoparkçı olduğu ileri sürülen kişilerin yürüyüş yapan esnafa saldırması sonucu Sedat Karagöz isimli vatandaş yaşamını yitirmişti. Caddelerinin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararlarıyla otoparka dönüştürülmesine esnaf tepki göstermişti. Yine belediye meclisi kararıyla evlerinin önü otoparka çevrilen Kennedy Caddesi sakinleri de eylem yapmıştı. 

‘ZATEN MAFYA İŞLETİYORDU’

Belediyenin otoparklar uygulamalarını değerlendiren Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, “Belediye otopark olmaya uygun olmayan yerleri otoparka çeviriyor. Son olarak Rüzgarlı Sokak’ta yaşanan cinayet de bu yüzden gerçekleşti. Esnaf bu caddenin otoparka çevrildiği için mallarını indirip bindiremediklerini açıkladı” dedi.  Rüzgarlı’daki ölümün mafyavari kişiler yüzünden gerçekleştiğini ifade eden Sevim, “Otoparkları zaten geçmişte mafya işletiyordu. Şimdi Meclis karalarıyla kağıt üzerinde legalleştiriyorlar. Şimdi buraları, ANFA (Belediyenin şirketi) üzerinden taşeronlar kiraladı. Adamların silahlı olmasından da görüyorsunuz ki, geçmişteki mafya ilişkileri devam ediyor” diye konuştu. 

‘YASA DIŞILIK YASALLAŞIYOR’

Belediye Meclisinden yeni yerler hakkında çıkmaya devam eden otoparklaştırma karalarlarına da değinen Sevim, “Son olarak Kumrular hakkında bu karar çıktı, ama zaten Kumrular 3 yıl önce otopark olarak işletiliyordu. Oradaki kişiler para topluyordu. Belediye yasa dışılığa engel olamıyor, yasa dışılığı yasallaştırmaya çalışıyor” dedi. 

GÖKÇEK: SADECE ANFA İŞLETECEK

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter’dan yaptığı açıklamada; “Vali Bey’le yaptığımız görüşmeler neticesinde, kaidelere uymayan tüm otoparkçıların ruhsatlarının iptali ve bundan böyle otoparkların sadece ANFA tarafından işletilmesi gerektiği konularında mutabakata vardık” dedi.

‘ÖLDÜREN BELEDİYE’

Tüketici Hakları Derneği “Halkının sağlığını, esenliğini ve huzurunu koruması gereken Belediye yönetimi, cadde, sokak ve bulvarlar açık otopark haline getirmiş ve rant kapısına dönüşen otopark işletmeciliği de ölüm saçmıştır” dedi. Daha önce kendilerini belediye hakkında açtığı dava olduğunu ve davanın kendileri lehine sonuçlandığını hatırlatan dernek, “Esasen Sedat Karagöz’ü vuran, Mahkeme kararını uygulamamak suretiyle bu gerginliği yaratan Belediye yönetimidir “diye değerlendirdi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Adnan Gümüş: Eğitim sistemi alarm veriyor

SONRAKİ HABER

AKP’li belediye kaçak inşaat mı yapıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...