10 Temmuz 2015 19:13

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki sürgünler yeryüzü sofrasıyla protesto edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 200’e yakın işçi ve memuru uzak ilçelere sürmesi Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan yeryüzü sofrasıyla protesto edildi.

Paylaş

TÜM-BEL-SEN Şube Başkanı İlhan Karakurt, kurdukları sofranın saray sofralarından daha zengin olduğunu belirterek, "Biliyoruz ki saraydaki menü israfı içeriyor. O sofradaki menüde hepimizin hakkı var. Hakkımı da helal etmiyorum" dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sürgünlerini protesto eden 200 kişilik grup, evlerinden getirdikleri yemeklerle Cumhuriyet Meydanı’nda iftar açtı. Getirdikleri yemekleri birbiriyle paylaşan grubun kurduğu yeryüzü sofrasına Muratpaşa Belediyesi de yemek takviyesi yaptı. Atatürk Anıtı’nın önünde kurulan sofrada, iftar vakti sokakta gezen çocuklar da yemek yedi. Yeryüzü sofrasını organize eden Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Menderes Türel’in 2014 seçimlerini kazandıktan sonra belediye çalışanlarını sürgün etmeye başladığını dile getirdi. 

‘ARKADAŞLARIMIZIN MORALİ BOZUK’ 

Karakurt, "Biz geçen sene de Ramazan ayında buradaydık. Bu sene yine buradayız. Bunun sebebi, sürgünler. Geçen sene de sürgündük. Bu sene de sürgünüz. Sürgünün yarattığı psikolojiyle birçok arkadaşımızın moralleri bozuk. Bugün gezi eylemlerinde olduğu gibi eşitsizliğe, adaletsizliğe karşı herkesin eşit olduğu, yediğimiz lokmayı paylaştığımız bir sofra kurup sürgündeki arkadaşlarımızla dayanışma gerçekleştirdik” dedi. 

‘SOFRAMIZDA HARAM YOK’ 

Kurdukları sofrada haramın olmadığını, ayakkabı kutularından çıkan paranın bulunmadığını, saray sofralarından daha zengin bir menünün olduğunu anlatan Başkan İlhan Karakurt, şöyle devam etti: "Biliyoruz ki saraydaki menü israfı içeriyor. Biliyoruz ki o sofradaki menüde hepimizin hakkı var. Hakkımı da helal etmiyorum. Buradaki menüde ise her arkadaşımız çam sakızı çoban armağanı evinden marketinden bağından bahçesinden ne varsa getirdikleri var. Tam da yeryüzü sofrası. Menümüz cennet sofrası diyebiliriz." 

‘İŞÇİLER TEHCİR EDİLDİ’ 

Büyükşehir belediyesindeki sürgün edilen personel sayısının işçilerle birlikte 150’yi geçtiğini de kaydeden Karakurt, bunu tehcir olarak nitelendirdi. Tehcirin bir insanın başka bir yere zorla gönderilmesi olduğunu söyleyen Karakurt, Menderes Türel’in de zorunlu olarak çalışanları Akseki, Gündoğmuş, Kaş gibi uzak ilçelere gönderip evinizi buraya taşıyacaksınız dediğini belirtti. Karakurt, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaklaşık 200 arkadaşın tehciri gerçekleşti. Gündoğmuş’a 33 arkadaşımız sürüldü. Ama Gündoğmuş’ta 33 tane ev yok. Üç tane ev zor bulduk. Akseki’de hiç ev yok. Demre, Kaş ve Kalkan’daki evler ise ateş pahası. Sürgün edilenlerin birçoğunun eşi Antalya merkezde çalışıyor. Çocukları burada eğitim görüyor. Bu yapılan Ramazan ayında günahların en büyüğüdür. Çünkü burada aileler parçalandı. Çocuklar annesiz babasız büyüyor." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Rüşvet operasyonunda 15'i memur 32 şüpheli gözaltında

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan koalisyonla ilgili açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...